Vad är några mycket roliga bröllopsberättelser?

När jag var i början av 20-talet och mycket tunnare än nu, bad en kusin av mig att jag skulle vara i hennes bröllop som brudtärna. Jag är ledsen att säga att på grund av avstånd och ett oförlåtligt arbetsschema var jag inte så bra, men jag försökte. Alla mina lediga dagar verkade vara förbrukade för läkarmöten, och jag kunde inte komma till en brudsalong 8 timmar bort för att vara utrustad för den hyrda klänningen. Jag slutade med att skicka mina mått och hoppas på det bästa.

Den stora dagen kom med ett häftigt lopp från Chicago till Appalachia. Jag anlände tjugo minuter innan bruden skulle gå nerför gången och de andra brudtärnorna var redan klädda. Någon kastade en plaggsväska till mig och jag kastade mig in i det lilla badrummet för att byta.

Från det ögonblick jag fick tag i väskan kändes det som att något inte var helt rätt. Det kändes också ... skrymmande. Jag menar, det var tjock polyester med satinfoder och mycket tungt till att börja med, men det kändes som om det fanns för mycket där. Jag öppnade påsen och den verkade vara vikad i vertikalt läge. Väldigt udda. Jag vikade ut den försiktigt och skakade ut den. Den här klänningen var ... inte min storlek. Jag gick in i det och överskottsmaterialet sträckte sig på båda sidor med cirka två fot. Jag blev verkligen förvånad över att den skulle vara så mycket större, för trots att jag var ganska tunn då hade jag fortfarande en kort, rund form och var van att anpassa mig till en större storlek i brudkläder. Dessa salonger verkar alltid vilja låta dig känna dig som en val oavsett storlek du är.

Jag gick försiktigt ut ur badrummet och grep klänningen runt mig som Columbia Pictures-damen och frågade om det kanske hade varit en blandning. Men nej, alla andra hade sin klänning på och jag var den udda. Brudsalongen var för långt borta för att få en ersättare, och på en helg förutom. Och nu då?

Det slutade med att jag måste dra och korsa det lösa tyget bakom mig och binda in mig med en rulle tejp som någon hade hittat i kyrkans sal. Det såg hemskt ut. Jag hade en panel av styvt silver på baksidan, jag såg ut som en gående kungsblå kudde, och saken gled fortfarande ner tack vare vikten och det hala fodret. Bruden kom för att se vad fördröjningen var och hon var inte glad att hitta mig i ett sådant tillstånd. Någon fick den ljusa idén att rycka en cirkulär vit duk av ett bankettbord och vika den i hälften och slänga den runt mig som en spektakulärt ostilisk sjal. Bruden var dubbelt olycklig med det ... ingen annan hade bordsdukssjalar ... men vid noll timme, vad kunde vi göra?

Jag vacklade på plats och började marschera längs gången med de andra brudtärnorna och stannade med jämna mellanrum för att vandra upp i min klänning så diskret och graciöst som jag vågade. Det gled av mina axlar, snabbt, i glömska, och jag kunde bara hålla det upp genom att knyta armarna tätt mot mina sidor. Tack och lov, jag skulle inte vara brudtärnan som var tvungen att nå ut till brudens stora bukett medan hon sa sina löften!

När jag gick hörde jag konstiga knaprande och rivande ljud och min första rädsla var för klänningen. Gick jag på fållen och drog ner kappan? Jag kunde inte känna något. Jag var helt samlad och tejpad och för allt visste jag att det var nere i min midja nu. Tack och lov öppnades ett fotbrett gap i processionen och jag såg källan till knäcken: det var en pappersgångslöpare och försökte hålla fast vid det blå temat som bruden fick blommflickan kasta mörkblå potpurri. Med varje steg knäppte vi och rev sönder gången och lämnade den i strimlor. Jag kände mig dålig att det hände, men samtidigt var jag så lättad över att inte tappa klänningen att jag nästan släppte lös med ett fnittrande. Steg, crunch, rip. Steg, crunch, rip.

Jag försökte göra min brudtärna bäst under den mycket långa ceremonin, som inkluderade mitt försök att hålla klänningen uppe när bruden och brudgummen stirrade i varandras ögon tyst under en full countrysång. Jag var blöt av svett och dödad av hur jag såg ut, säker på att jag förstörde hennes dag på egen hand. Efter ceremonin sa bruden till mig att hon ville att hennes brudtärnor skulle stanna i sina klänningar för bilderna (förståeligt) och mottagningen (åh nej!). På bilderna avlägsnades jag mitt bordsdukssjal och skickades till baksidan, där jag kikade i skam över min bukett:

Jag kunde inte ha dansat i receptionen om jag hade försökt, så jag spenderade mycket tid på att sitta ensam vid ett bankettbord och fuskade klyftigt med kungsblå favoriter och önskade att allt skulle komma tillbaka till mina bekväma jeans och tröja. När det äntligen var dags att dra av tejpen och ta bort mig själv var jag livrädd för att det skulle skada klänningen, men vi fick allt på något sätt.

En hel dag. "För mycket klänning" är ett problem jag önskar att jag fortfarande hade!

Kusin och make är fortfarande gift och går starka.

Lämna en kommentar