Vad är några mystiska fotografier som visar vad som helt enkelt inte kan vara möjligt?

OPOQ: Vilka är några mystiska fotografier som visar vad som helt enkelt inte är möjligt?

För mig finns det inga sådana bilder.

Men först, vad menar du med "mystisk"?

Du kanske menar ett normalt foto som innehåller något som du tycker är mystiskt, som du inte kan förklara?

Problemet med det är att varje sådant foto KAN förklaras tekniskt, antingen de har förfalskats eller iscensättats för att skapa en viss påverkan, eller så har de en oavsiktlig dubbel exponering, eller så är det fel på linsen eller kameran, etc etc etc.

Om det inte kan bevisas av tillförlitliga vittnen att inget av ovanstående hände, eller var möjligt, är de helt enkelt oförklarliga bilder snarare än mystiska, bevis på spöken, paranormal aktivitet och så vidare.

Jag kunde producera ett sådant foto idag och du skulle aldrig kunna berätta att det var en bild som producerats i Photoshop eller liknande programvara, men det skulle inte göra det mystiskt! Bara oförklarlig.

Hittills finns inget sådant foto utan har förklarats rationellt.

Eller den som presenterar bilden ljuger bara. Här är ett exempel.

Jag var ute tidigt en morgon och gick i sanddynerna i Jersey Channel Isles (UK).

Det fanns ingen annan omkring, och jag tog det här fotot för att jag gillade molnen.

När jag tittade på fotot på min kamera såg jag några minuter senare att det var en pojke som sprang på bilden.

Men jag svär att det inte fanns någon annan i närheten när jag tog bilden ... och se, det finns ingen skugga av pojken, och hans fötter rör inte marken! Hur kan det vara såhär?

Löpande pojke. © Del de la Haye

Men jag ljuger. Det fanns gott om andra människor runt, och fotot togs för att användas som bokomslag, det var det inte, men det är en annan historia.

Skuggorna finns där, men mestadels gömda i terrängen. Jag tog bort en liten svart fläck i PS.

Det faktum att pojkens fötter inte rörde marken är helt enkelt för att han sprang - och har inte förändrats. Bilden av pojken sattes inte in efter skytte men det kunde lätt ha varit.

Lämna en kommentar