Vad är några tips för att fotografera främlingar?Artboard

Jag tycker att en av de roligaste sakerna med att resa är folket.
Jag använder två tillvägagångssätt; frågar och smyger också.

Jag tror att det krävs ett visst mod när du närmar dig någon för att fånga deras fotografi. Detta mod erhålls genom rädsla - rädslan för att de säger nej och rädslan för att känna sig generade när de säger nej. Det bästa sättet att övervinna detta är att vara ok med att de säger nej, för du kommer att upptäcka att inte alla kommer att säga "ja" (de flesta kommer dock) och öva att närma sig människor.

Jag gillar att förhandsvisualisera min bild innan jag närmar mig mitt ämne. Du har bara några minuter om bara sekunder med dem. Ha alla tekniska aspekter rätt, det är inte bra att ha en bra komposition etc om det är ur fokus. Kommunicera bra med dem, om det finns språkbarriärer, var bra på att mimra :). Jag gillar också att interagera och ha en liten konversation med dem efteråt så det handlar inte bara om att ta deras foto. Jag lär mig om dem, även om vi inte talar samma språk.

När jag smyger bilder går jag alltid snabbt väldigt snabbt! och fortsätt sedan lika snabbt. Jag gillar att ta dessa på avstånd. Du måste verkligen vara obemärkt annars antar jag att det ändrar punkten på att fotografiet är uppriktigt. Om det handlar om någon som säljer något eller till och med hemlösa kommer jag efteråt att köpa av dem eller ge dem en donation / köpa en drink.

Jag visar alltid bilden efteråt om jag tar digitala bilder. De är alltid glada att se sig själva på skärmen.

Lämna en kommentar