Vad är omfattningen av telefonfotografering?

Sarah, om du med din fråga menar "Kan en telefonkamera göra något som en" riktig "kamera kan", kommer jag att ge ett kvalificerat Ja. Jag förstår att det finns några allvarliga proffs där ute nu som ägnar alla sina färdigheter till att göra säljbara bilder med ingenting annat än telefoner, särskilt iPhones men andra också.

Jag har skämtat i flera år med att "Kameror är kameror" och "Kameror spelar ingen roll", men ingen av dessa är strängt taget sant. Kameror är verktyg, inspelningsenheter och som alla andra verktyg finns det så, bra, bättre, bäst och det gör även kaffe (kanske inte det ¯ _ (ツ) _ / ¯). Vad jag alltid egentligen har menat med det är att en mycket erfaren fotograf ska kunna ta nästan vilken kamera som helst, från disponibel till telefon och uppåt, och göra anständiga, användbara, kanske till och med säljbara bilder med den. Jag använder sällan min telefon även om den är väldigt bra (en Pixel 2) men den är väldigt trevlig att ha när jag fastnar utan någon ”riktig” kamera. Ändå föredrar jag mycket en "riktig" kamera, men sedan definierar jag "riktig kamera." Jag började digitalt med bara en liten peka-och-skjuta, och på sätt och vis fortsatte jag med inget annat i många år eftersom jag gillar kompakter, men jag gillar också mer kontroll än vad jag verkar få med en telefon. Jag gillar att zooma men konsensus verkar vara att med telefoner är det bättre att zooma med fötterna eftersom de flesta telefoner använder digital snarare än optisk zoom.

Så för mig ändå uppskattar jag verkligen vad min telefon kan göra och det är fantastiskt att veta att jag aldrig lämnar hemmet utan en kamera, men totalt sett föredrar jag den kvalitet och kontroll som erbjuds av något lite mer sofistikerat.

Lämna en kommentar