Vad är poängen med att ha ett ringljus i porträttfotografier?

Denna fråga kom in i mina anmälningar och även om den ligger utanför mitt kompetensområde kommer jag att kommentera några aspekter av fotografering som jag ser dem.

Jag är en amatör eller en entusiast som har gått i pension från arbetskraften och reser runt och njuter bland annat av fotografering. Jag har begränsat utrymme och uppenbarligen ingen studio så jag har inget sätt att integrera belysningssystem i det jag gör. Jag hittar helt enkelt sätt att arbeta utan belysning eller bara fotografera saker som inte kräver belysning och så är jag vanligtvis beroende av naturlig belysning.

Om du fotograferar nästan vad som helst alls kommer det att finnas höjdpunkter och skuggor i ramen och så hur du bestämmer dig för att hantera mängden ljus som lyser upp ditt motiv och där skuggorna faller är en viktig faktor i fotografering oavsett om det är solen skiner på sidan av ett berg eller ljuset som lyser upp den lilla smycken som du vill fotografera för att en artikel ska visas på E-Bay. När det gäller berget kan du komma tillbaka senare eller vänta på att solen ska gå bakom ett moln och med det senare måste du hitta något sätt att belysa motivet och kontrollera skuggorna så att objektet visas tydligt för tittare på E-Bay .

Höjdpunkter och skuggor är det som gör fotografier intressanta, men när det gäller porträtt kan skuggor på fel platser förstöra en bild medan det för att få ett önskat resultat finns ett dussin eller kanske hundra olika sätt att sätta upp ljus och belysning för att försöka uppnå idén som fotografen har i tankarna vid den tiden. Ringbelysning föreslogs som en bra idé för makrofotografering och så jag har inte riktigt längtat efter att göra någon makrofotografering själv när jag står här uppe och makro saker är där nere och så mina knän och rygg gillar inte idén. Inget personligt mot makrofotografering och ringbelysning.

Självklart är jag inte professionell och så proffsen vet vad de gör och vad de skulle behöva och använda, men för en amatör som jag själv undrar jag bara hur många extra prylar som jag skulle ha någon verklig användning för att inkludera “Ringljus” eftersom min fotografering är min hobby kan jag inte föreställa mig att det finns några stora ”Desperate Souls” som köar för att bli fotograferade av mig.

Även min hund är "över" poserar för mig och så har jag dragit en linje genom "Studio Lighting" som något jag inte ens behöver tänka på. Om det finns på din lista, gå till det som ja, det finns hundratals sätt att "Pose People". Om du verkligen har hundratals människor som kommer att posera för dig och då kommer problemet med hur "belysa dem korrekt" medan de poserar för att dölja hakan eller de här linjerna i nacken eller de knubbiga kinderna. Det är jättekul men inte vad jag väljer att göra förmodligen för att jag inte har så många vänner som vill bli fotograferade.

Lämna en kommentar