Vad är reklamfotografering? Hur började den användas?

Online-ordlistan definierar marknadsföring som något som utformats för att marknadsföra eller marknadsföra en produkt, sak, institution, etc., som en broschyr, gratisprov, affisch, tv- eller radioreklam eller personligt utseende.

Jag vet inte exakt när det började, men jag hittade och lånade från Getty den här underbara bilden av skådespelerskan Theda Bara, som sedan spelade huvudrollen i filmen Cleopatra. Det går till 1917. 100 år! Hon var 32, på höjden av sina krafter.

Det finns utan tvekan ännu äldre, så reklamfotografering kommer sannolikt från så snart fotografi, speciellt när de förstod hur de skulle massproducera det.

Jag tycker att jag fortfarande är en ganska bra PR-kille. Det täcker ett yuge-sortiment, för att inte utesluta studiobilder av människor, produkter, människor med produkter, och så vidare. Headshots skiljer sig i allmänhet från porträtt genom att de är gjorda specifikt för att marknadsföra personen. VD, Rotarys vd. Logens befälhavare. Skådespelaren och skådespelerskan. Dansaren vi ofta vill fånga i full språng, vilket betyder att du behöver snabba strober och en bra känsla för timing.

Sedan är det fältet. Nästan allt jag redan nämnde kan göras på plats. Jag är länge pensionerad men jag gör fortfarande volontärarbete för vissa organisationer som behöver den här typen av stillbilder. Jag har gjort det hela mitt yrkesliv. Det finns ”Grip'n'Grins, som görs på pallen direkt efter utmärkelsen. Det finns afterparty-skott av mix och mingel, människor chattar, ler, skrattar. Här är en intervjuinspelning på kameran. Alla tillgängliga ljus och ganska blandade. Färg är överallt men jag tycker det är rimligt.

Eftersom digital (Beröm Digital !!) gör jag nästan alla dessa saker helt tillgängligt ljus. Jag tycker att digital klarar mycket bättre med blandat ljus än film någonsin (förutom svartvitt förstås, och jag litade starkt på svartvitt när jag arbetade). Jag skjuter rå och håller WB i auto. Små obalanser justeras lätt i Lightroom, särskilt nu när jag skjuter 100% rå (den ovan är en jpeg).

Lämna en kommentar