Vad är skillnaden mellan fotografisk bild och digital bild?

Fotografi - Ljus som fångats av en kamera som kan eller inte kan konverteras till digitalt format. Bilden är dock justerad för tonalitet och för att få fram detaljer. Ett exempel kan vara en landskapsscen där landskapets färger förstärks och detaljer avslöjas i skuggor / höjdpunkter. Någon allmän sanering görs, kanske tar bort dammfläckar eller "distraktioner" till bilden. Till slut en verkligt "trogen" framställning av scenen.

Digital bild - En bild som ändras till en viss grad bortom tonalitet och detaljförbättring. I exemplet jag såg avbildade den halva scenen och replikerade den på andra sidan av bilden bara inverterad. I huvudsak eliminerar hälften av scenen. I det här fallet existerar själva scenen faktiskt inte utan bara digitalt.

Det får mig att undra lite, och jag är säker på att de som har gjort det längre har tillfredsställt denna klåda. Men när går det från fotografi till en digital bild. För mig ser jag fler och fler videor om att markant ändra bilden som togs. Gör det en fotograf eller en digital redaktör? Kameror av naturen är begränsade i det dynamiska omfånget de kan fånga, så det behövs viss bearbetning men när du fysiskt ändrar scenen som inte var närvarande ... slutar det vara ett fotografi?

Det här är en till stor del filosofisk diskussion i mitt sinne, men jag antar att mitt mål skulle vara att förskjuta ljuset och vara en fotograf med en gedigen uppsättning digitala redigeringsförmågor. Jag kanske saknar något eller är ur spel ... bara något jag har märkt.

Hoppas det här är till hjälp

Hälsningar

Jey

Lämna en kommentar