Vad är syftet med att redigera fotografier?

Jag tror att det kan finnas ett mer förtydligande svar. När du gör en digital inspelning är det bara en massa siffror. Det finns ingen bild där alls. Vissa redigeringsprogram antingen i din kamera eller i din dator redigerar bilden så att du kan se den.

Så det tydligaste sättet att förklara redigering är att den omvandlar "siffrorna" till bilder. Kameran är i sig en dum maskin. Det har ingen aning om vad som stod framför det, inte heller din vision. Den vet ingenting.

Så det har en förinställd 'vision' av kanske vad du såg och bearbetar siffrorna till en bild. Det kan vara nära, för mig, att veta vad som fanns där och vad jag kan göra ett tryck med, ungefärliga är sopor. Inte dåligt sopor men ingenstans nära vad jag vet kameran spelade in.

Eftersom jag är missnöjd med kamerans lilla bearbetningsprogram laddar jag ner "siffrorna" till min dator. PhotoShop skapades speciellt för att ta 'siffrorna' och ta fram vad som faktiskt fanns där. På det sätt som jag såg för mig när jag gjorde den digitala inspelningen.

Det är vad redigering gör. Jag föredrar att kalla det vad det egentligen är, ett bearbetningsprogram. Det tar RAW-uppsättningen "siffror", ingen bild ännu, och konverterar den till en användbar bild, men istället för den dumma kameran måste jag lita på min bedömning för att ordna siffrorna på ett sätt som jag tänkte mig när jag gjorde fånga.

Sedan använder jag PhotoShop för att minimera den faktiska redigeringen. Jag beskära, jag vidrör vid behov, det är det. Jag beskär inte alltid, men jag försöker städa upp de små BS-sakerna som finns i någon normal bild. Telefonkablar eller sopor eller vad som helst. Det är en mindre sak men jag gillar en ren bild.

Anledningen till att jag brukar beskära är latskap. Eftersom huvuddelen av det jag gör är för utställning och försäljning ramar jag in och / eller matar allt jag visar eller säljer. Jag föraktar mattning och inramning, jag är otroligt lat. Så mitt mattnings- och inramningsrum är inställt för ett standardtryck på 16 x 20 tum, inramat i en 20 x 24 tum ram. En utskrift på 16 x 20 är förhållandet 5: 4, medan en digital fullbild och APS-inspelning är ett förhållande 3: 2. Jag vill inte göra så mycket med det, så jag skjuter i förhållandet 5: 4 och beskär ändarna. Jag komponerar i 5: 4 men jag skjuter i 3: 2 för att ha några beskärningsalternativ. Det är lite mental gymnastik, men jag har gjort det i årtionden så jag tänker faktiskt inte på det. Vissa bilder måste beskäras specifikt och kan inte skrivas ut i något standardformat. Så om bilden kräver det skräddarsyr jag. Det begränsar bara hur många skräddarsydda mattor jag måste göra, och jag började hata klippmattor i början av 70-talet så du kan föreställa dig hur jag nu inte gillar att klippa mattor.

Det är vad redigering / bearbetning gör. Alla andra mycket kraftfulla verktyg finns där om jag behöver dem, jag använder dem för att skapa mina grafiska romaner, men sällan inom fotografering.

Människor blir förälskade över trick och filter. De ser ut som trick och filter och är tröttande.

Människor säger ibland att de förbättrar bilden. Jag håller inte med konceptet. Jag säger vad vi gör är att bearbeta bilden och forma fångsten till vår vision. Kameran är en elektronisk inspelningsenhet. Det är allt det är. En inspelare, enkel och enkel. Jag föredrar ett fullt orkestersymfoniljud inte bara en ensemble, och det är skillnaden mellan att låta kameran bearbeta din bild eller veta vad du gör med ett program som PhotoShop och ta 'siffrorna' och göra det jag ursprungligen såg.

Lämna en kommentar