Vad betyder ”intern fotograf”?

Jag är en intern fotograf. Ibland hänvisar jag till mig själv som en fångad fotograf eller en personalfotograf.

Det arbete jag gör betraktas som "Work for Hire" i motsats till arbete som ägs av konstnären / fotografen som inte är en fotograf i personalen.

Jag är anställd i motsats till att vara egenföretagare eller frilans. Mitt jobb är en vanlig 9 till 5 typ av jobb där jag håller kontorstid, mer eller mindre, dyker upp, gör fördefinierade uppgifter (som är fotografiska), samlar in en regelbunden lönecheck, får förmåner och har en 401K inkluderad. Jag får sjuklön och semesterlön, som en frilans eller oberoende fotograf normalt inte skulle få om de inte hade satt upp något slags lönesystem för sig själva (som vissa faktiskt gör).

Företaget jag arbetar för har mer än 400 anställda på flera platser, men jag är den enda interna fotografen. Jag reser ibland till dessa platser för att fotografera. Ibland anställer jag en frilansfotograf för projekt eller får fotografi från andra källor, som jag licensierar från nämnda fotografer.

Allt arbete jag fotograferar är taggat med mig som fotograf, eller med namnet någon annan person som jag kan komma att göra ett fotografiskt projekt när jag arkiverar upphovsrätten, men det jag jobbar för äger konstverket. Det är en primär skillnad mellan en intern fotograf och en frilansfotograf. Allt arbete jag får från en extern källa är licensierat till det företag jag arbetar för enligt ett avtal vi har nått innan vi får jobbet.

Det är en snabb bedömning av en intern fotograf och några av skillnaderna mellan en intern fotograf och en oberoende fotograf.

Lämna en kommentar