Vad betyder stjärnorna under de amerikanska visumfotografierna?

Jag hade skäl att leta efter den här gamla tråden nyligen, jag / vi fick också B2 Visa och naturligtvis kom frågan om stjärnor upp för diskussion.

Medan jag också är nyfiken på att det är viktigt kan jag dela några tankar om de tidigare svaren:

  1. Risk: Det verkar inte vara en möjlig teori: Jag jobbar för ett bilföretag i Indien och jag har två stjärnor, medan min BIL som arbetar för sjöfart (och tillbringar mer tid utomlands) fick en stjärna. Min hemmafru fick en stjärna medan min hemmafru SIL fick två stjärnor. Min underordnade son fick en stjärna och min mindre brorson (under 5 år) fick två stjärnor.
  2. Födelseår: någon gav teori om att udda YOB skulle få en stjärna och till och med YOB att få två stjärnor eller vice versa. Återigen fick jag född i udda år två stjärnor, min fru född i udda år fick en stjärna och son från det jämna året fick en stjärna. MIL från jämnt år fick en stjärna och brorson från udda år fick två stjärnor.
  3. Slag om kön: någon hade föreslagit (förmodligen någon annanstans) att män skulle få en stjärna och kvinnor att få två stjärnor. Mina ovanstående två punkter är tillräckligt bra för att täcka denna fråga.

Så vad ska man göra? Jag känner att det är bättre att göra dig nöjd med tanken att de är säkerhetsfunktioner och inte oroa dig mer för dem.

Bättre att planera för resan framåt.

Redigera 1:

Jag skrev detta svar i Jan'18 när jag fick visumet och i juni 18 besökte jag USA. Naturligtvis följer uppdateringen.

Till att börja med var invandring en lek. Trots att vi hade olika antal stjärnor på våra respektive visum (familj med tre man, kvinna och barn) stod ingen av oss inför ytterligare förhör eller annan behandling än tjänstemännen.

Som alla andra besökare gjorde vi det mesta av vår resa och försökte kryssa i alla rutor. Så vi åkte upp till Niagara i North, Key west i South, New York i East och Las Vegas i West. Kasta många fler städer däremellan. Vi reste genom 8–10 flygplatser, där vi var tvungna att gå igenom TSA-kontrollen som alla andra resenärer. Varken mindre eller mer. Sedan körde vi några mil (lägg till "tusentals" också). Ingenstans var vi tvungna att svara till någon polis eller säkerhetspersonal.

Enligt min erfarenhet, oavsett dessa stjärnor, markerar de dig inte åtminstone som mindre eller mer riskfylld person.

Nu räcker det.

Som resenärer får vi inte bli alltför känslomässiga på dessa funktioner.

Vad som är viktigast: bryt inte landets lag.

Min förståelse av olika berättelser om geo-taggade fotledarmband, rapportering till lokal polisstation och allt sådant är nu mycket tydligt. Dessa killar måste ha gjort något emot lagen och har nu inte modet att komma ut rena.

Lycklig resa till alla resenärer och lycka till konspirationsteoretiker.

Lämna en kommentar