Vad blir en bra prisvärd kamera för grundfotografering? Kan en smarttelefonkamera slå peka och skjuta kamera när det gäller bildkvalitet?

F: Vad blir en bra prisvärd kamera för grundfotografering? Kan en smarttelefonkamera slå peka och skjuta kamera när det gäller bildkvalitet?

Det finns ett gammalt ordspråk: Den bästa kameran är den du har med dig. Jag kan inte minnas den exakta statistiken, men i USA har något över 90% av befolkningen en telefon med en kamera, och en hög andel av dem är smartphones. Ingen lämnar hemmet utan sin telefon (eller om de gör det går de tillbaka och hämtar den), så i stort sett har alla en kamera med sig hela tiden. Från erfarenhet och observation är bildkvaliteten på smarttelefonen jämfört med pek-och-skjut mycket jämförbar. Jag har vänner som gör fantastiskt arbete med bara telefoner.

Jag har en smartphone, en Pixel 2, med en av de högst rankade kamerorna, eller åtminstone den var, i förrgår, men tekniken hoppar kontinuerligt över sig själv.

Jag hatar telefonkameror. Jag bryr mig inte hur bra det är eller ska vara. Jag tycker att de är besvärliga att hålla och skjuta, bara - jag fortsätter inte; Jag hatar telefonkameror.

Min subjektiva åsikt är därför att alla "riktiga" kameror slår en telefon, särskilt eftersom P & S har optisk zoomer; telefoner förlitar sig på digital zoom, vilket inte är detsamma och definitivt inte lika bra.

Min första direkt-till-digital kamera var en Nikon “Coolpix” L12 med polotröja, köpt på Sears för 100 USD.

Jag sköt den med sin efterträdare, en Coolpix P5000. Jag inkluderade mynt för skala. Jag älskade den lilla kameran trots dess begränsningar. Här är ett kort urval gjort med det: Forntida grejer 2007

Numera kan du köpa en av dessa: https://www.bestbuy.com/site/sony-dsc-w830-20-1-megapixel-digital-camera-silver/3489014.p?skuId=3489014&ref=212&loc=1&extStoreId=50&ref=212&loc=1&ds_rl=1266837&ds_rl=1266837&gclid=Cj0KCQjwxYLoBRCxARIsAEf16-sTLv652V-sl9nSJz0ksbyROrRpTBIaye6PMIqfHQy-6oa7ZMqPR2YaAnlGEALw_wcB&gclsrc=aw.ds https://www.bestbuy.com/site/canon-powershot-elph-180-20-0-megapixel-digital-camera-silver/4866804.p?skuId=4866804&ref=212&loc=1&extStoreId=50&ref=212&loc=1&ds_rl=1266837&gclid=Cj0KCQjwxYLoBRCxARIsAEf16-uzOxJ3onlyiXcywHnz5QA6cvu9gm7TpHl-M4eEgoJK6LX4TxVW_2caAt_YEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Jag valde bara dessa eftersom de handlar om det pris jag betalade 2007 för “endast” 7.1 MP och 3X zoom. Personligen tror jag att dessa kameror är mycket överlägsna alla telefoner på marknaden, men det finns också den ojämna-jag-glömde-kamerasaken, men du kommer aldrig att glömma din telefon, så det finns det.

Lämna en kommentar