Vad förstörde ditt bröllop?

Min far hade alltid varit kränkande och kontrollerande. Min far hade förstört mina försök att få jobb, gå på college och slutligen sa att han inte tillät mig att lämna eftersom han ”inte ville förlora piga.” Jag borde ha gissat att han skulle sabotera mitt bröllop, men det gjorde jag inte.

Jag var fortfarande sjutton, och min man var lite äldre, men de enda pengarna vi hade var vad han och jag hade sparat, det skulle inte finnas någon hjälp från mina föräldrar. Jag hände på en bröllopsklänning som jag älskade när jag var i en butik där jag råkade gå förbi. 40 dollar, och det var mitt. Jag ordnade en tårta av en ung kvinna som jag hade känt i kyrkan i utbyte mot barnomsorg. Vi betalade en rabatterad ränta till en annan person i kyrkan som gjorde blommor. Vi gjorde våra egna inbjudningar i en mängd olika mönster och tryckte dem på Kinkos. Jag köpte tyg och mönster och skickade dem till mina tärnor och blommor. Jag gjorde dekorationer till ceremonin och mottagningen och bad mina brudtärnor att hjälpa till och skickade förnödenheter för dem att göra. Den enda brudtärna jag hade som bodde lokalt var ännu yngre än jag, så jag fick inte mycket hjälp av henne. Hon försökte, men hade ingen erfarenhet eller vet hur. Vi ordnade att hyra avgifter. Vi planerade en häst och vagn för att köra oss bort från ceremonin och till receptionen. Vi reserverade en amfiteater i en statspark gratis för ceremonin (men på något sätt spelades in med en deposition). Mottagningen skulle vara på ett bankettrum på en restaurang. Vi anställde en fredens rättvisa, en fotograf och en DJ.

Eftersom vi gjorde allt själva höll vi ett bindemedel med alla våra planer och transaktioner. Ibland hade jag det och ibland var det hos min man. Ungefär en månad före vårt bröllop tappade vi koll på det. Han trodde att jag hade det och jag hade trott att han gjorde det. Jag måste ha lämnat det utan bevakning, för vi upptäckte senare att min far hade fått det. En vecka före vårt bröllop kom några familjevänner in och de var dumma när jag nämnde mitt bröllop, som de hade bjudits in till, och gjorde ont för att de inte hade fått en inbjudan. Det var då jag fick reda på att inbjudningarna jag hade samlat, min man hade hand adresserat kuverten i kalligrafi innan jag fyllde dem, satte på frimärkena och skickade ut en månad tidigare, hade ångats upp och tömts. Jag hade omedvetet skickat hundra tomma kuvert. Min far skrattade i mitt ansikte och glätade över hur han lurat mig.

Eftersom jag var under åldern behövde jag en föräldrasignatur för att få äktenskapslicens. Min mamma hade kommit överens om att hon skulle underteckna, men när tiden kom, dök hon inte upp. Det visade sig att min far hade hotat att bränna de tusentals dollar värda musikinstrument hon hade (många lånade från skolorna hon undervisade i musik på) om hon skrev för mig. Han brände mitt födelsebevis, som hon skulle ta med sig. Den kvällen när jag kom in tog han min handväska och brände mitt ID. Jag ringde till min man och åkte för gott den kvällen. Min far gick hem till honom och krävde att jag skulle åka hem, men vi svarade inte. Hans hemmafru gjorde det och sa att han inte hade sett oss, för han hade sovit och inte. Han antydde för dem att vi hade åkt till Mexiko för att gifta oss där. Det hade vi inte, men bara för att vi insåg att utan mitt ID kunde vi inte korsa gränsen.

Vi fick reda på att min far hade ringt alla platser där vi hade gjort reservationer och berättade för dem att förlovningen hade brutits och jag var för upprörd för att avbryta allt själv. Amfiteatern var det enda han inte kunde avbryta, eftersom det noterades att vi hade lämnat en insättning, men inte hur mycket, så de kunde inte avbryta den och återlämna insättningen, och de hade ringt min man för att fråga insättningsbeloppet, vilket är hur vi fick reda på vad min far hade gjort. Han hade samlat in alla våra insättningar, och de flesta av entreprenörerna hade gjort andra planer. Vi var tvungna att börja från grunden. Alla mina brudtärnor hade fått höra att bröllopet inte händer, så de hade avbrutit sina resplaner. De som jag hade skickat pengar till för att täcka deras resor skickade pengarna till mig hemma och han hade också behållit pengarna. Min lokala brudtärns föräldrar förbjöd henne att åka. Dekorationerna som de skulle göra och ta med skulle inte vara där heller. En kompis till min man var sömmerska och hade ändrat min klänning i bröllopsgåva, så det var säkert. Vi hade en plats för ceremonin, men inte mottagningen, inga blommor, inga smoking, ingen mat, ingen kaka, inga dekorationer, inga brudtärnor och ingen officiant. Vi pratade med en av våra vänner om att ordineras online. Jag gjorde buketter och boutonnier av sidenblommor. Blommaflickans klänning var klar, och jag tappade hennes mamma, min man som snart var svärsyster, till att vara brudtärna och vi var tvungna att söka efter en klänning och skor för henne. Vi fick reda på det på måndag och vårt bröllop var den fredagen, så vi tillbringade veckan för att skifta om och ersätta det vi kunde.

Min SIL-brudtärna, medan vi var ute och gjorde vad som behövdes, märkte ett frat hus nära universitetet och drog sig över. Hon pratade med några av killarna framför medan jag stannade i bilen med sin treåriga dotter och sov bak. Hon kom tillbaka och sa att frat killarna var villiga att hålla en fest för oss här och nu. Sex eller åtta killar, hon och jag, och ölen hon skulle köpa. Hennes barn kunde stanna i bilen, sa hon. Jag behövde mer erfarenhet innan jag började gifte mig, sa hon. Jag sa nej. Hon argumenterade, vädjade och förhandlade. Jag vägrade gå ut ur bilen. Så småningom gav hon upp och vi åkte.

Hon gick i kosmetologskola och erbjöd sig att sminka mig och håret. Jag vet inte vad hon gjorde, men den bulle jag bad om var för liten för kransen och slöjan och när jag tog ut bullen i slutet av dagen föll också mycket av mitt hår ut. Den "texturering" som hon hade gjort för att lägga till kropp i mitt hår när hon trodde att det skulle vara nere för bröllopet, då hade den snäva bullen brutit mitt hår på slumpmässiga ställen som det skulle ta år att växa ut.

Mina föräldrar dök upp för bröllopet, med min far som berättade för alla att han kunde hur allt detta var en bluff, hur han redan arbetade med att få vår mexikanska äktenskapslicens ogiltigförklarad och hur han skulle få min make arresterad för våldtäkt. Vännen som tjänade var nästan en fot högre och dock inte mycket tyngre, solida muskler mot min fars flab och efter ett kort samtal med honom, bosatte min far sig för att blända tyst. Min tonåriga bror använde en boombox med musik som jag hade blandat till ceremonin. Min svåger i tonåren tog bilder. De andra halva dussin människor som dök upp till bröllopet var mindre än hjortarna i skogen runt oss, men när vi vände oss i slutet var det några dussin turister på baksidan av amfiteatern som tog bilder.

Kvällen innan bröllopet hade jag lämnat en anteckning på bordet att jag behövde sova, men vi skulle fortfarande behöva en tårta, mat och dryck för mottagningen. Min brudtärna fick en liten singel åtta tum runda med blommor, och min man fick en halv ark tårta med en drake, vilket var mer vår stil. Jag vet inte vem som tog tag i läsk, gnistrande cider, delikatébrickor och chips. Vi bestämde oss på morgonen för att ta över ett picknickområde i en park om vi kunde och lyckligtvis var det fortfarande tillgängligt. Vi spelade en mixband för musik. Cidern skakades och sprutades över oss av brudtärnan och hon ledde laddningen i att kasta oss med fågelfrö, som fastnade på cidern som lim. Våra vänner hade chippat in för att få oss en natt på ett bed and breakfast när de insåg att vi hade tillbringat det lilla vi hade tänkt på en smekmånad på att ersätta det vi kunde för bröllopet. Vi insåg inte hur dåliga fröerna / cider-kombinationen var förrän vi kom till vårt rum, så kallade hans bror för att ge oss rena kläder. SIL kom istället och antydde starkt att hon var villig att stanna och "hjälpa oss att fira." Vi vägrade.

Kvällen var den enda gåvan vi fick. Flera personer sa att de hade skickat presenter, men min far måste ha avlyssnat dem.

Vi gifte oss igen månader senare när jag hade nytt ID och födelsebevis. Men vi betraktar sommarbröllopet vårt jubileum, vintern var bara att underteckna tidningarna.

Naturligtvis hade vi lite att göra med min far eller svärsyster efter det.

Lämna en kommentar