Vad heter en professionell programvara för bildredigering?

Jag investerade mycket tid i att lära mig Adobe-produkterna, så mitt arbetsflöde börjar med Lightroom. Där kan jag göra många justeringar och grödor för att krydda mina bilder. Jag använder sällan korrigering eller sådana verktyg och istället litar jag på Photoshop för det.

I Lightroom gör jag en snabb genomgång av bilderna och betygsätter de jag gillar bäst. Sedan gör jag justeringar till kontrasten, vibrationen och beskära / räta ut. För arkitektoniskt arbete använder jag linskorrektionsfunktionerna i Lightroom om jag inte hade min "tilt-shift" -lins för att ta bilden. När jag är nöjd med bilden är jag vanligtvis klar med redigering, såvida det inte är ett viktigt porträtt eller helkroppsbild.

För porträtt och helkroppsskott väljer jag “kommando e” på min Mac för att omedelbart ta mig till Photoshop. Bilden öppnas och jag skapar ett lager innan jag gör något annat.

För porträtt där personen har fläckar eller brister, på det nya lagret, väljer jag Gaussisk suddighet. Sedan skapar jag en mask på det lagret och inverterar masken så att den suddiga bilden inte visar igenom. Med ett borstverktyg målar jag vitt på masken för att avslöja den suddiga bilden nedan på ansiktsområdena som jag vill förbättra.

När jag har exponerat de utjämnade hudområdena under masken justerar jag opaciteten så att effekten blir mycket liten. Det gör att det ser naturligt ut men ändå förbättrar hudens struktur.

Därefter plattar jag vanligtvis bilden och stänger den. Photoshop frågar om jag vill spara och jag säger ”ja”. Jag går tillbaka till Lightroom och min nya bild ligger bredvid originalet. Det är allt som finns i det.

Jag använder också samma process om jag vill klippa ett ämne där det finns en utbuktning. Efter att ha gått till Photoshop och skapat det nya lagret öppnar jag vätskefiltret. Jag kan trimma de utbuktande områdena mycket snyggt med det verktyget. Jag klickar ut ur vätskefiltret, planar ut lagret och sparar bilden igen i Lightroom. Det gör ett utmärkt jobb.

Det är det arbetsflöde jag tyckte fungerar bäst för mig. Vissa purister tycker inte om att använda flytfiltret, men det kan göra en klient mycket lyckligare när du tar några utbuktningar ur bilden.

Lämna en kommentar