Vad ska jag studera för att bli proffotograf?

OK så enkelt eftersom jag inte bara arbetade som professionell fotograf under en stor del av mitt liv, lärde det också i 20 år genom ett Tech Institute.

Många av min elev (mestadels vuxna) hade avslutat gymnasiet men hade inte gått längre. På 20 år hade jag bara en som inte hade grunderna i matematik och fysikförståelse för att klara det.

När jag säger matematik och fysik förväntar jag mig inte att de redan har denna kunskap utan att kunna förstå vad som lärs ut.

Matematiken som behövs vid sängen är grundläggande för +, -, x, + en förståelse för bråk. Detta är inte bara decimaler utan riktiga bråk som 0.5 = 1/2. Jag blev faktiskt förvånad över hur många annars ljusa människor som hade problem med detta. Inte ett riktigt svårt koncept att förstå dock. Jag misstänker att överanvändningen av miniräknare i skolan är orsaken till detta.

Fysiken är främst geometrisk optik som låter mer komplicerad att den är i verkligheten. Mycket få hade faktiskt gjort några naturvetenskapliga ämnen i skolan så min kurs täckte detta lätt. Det var inte så mycket när de förstod att det mestadels var raka linjer och hur ljus styrs.

Jag hade en gång en pensionerad matematikmästare gjort min kurs, han slog mig en vecka efter kursen och sa att han hade haft problem med att räkna ut en aspekt. Han var glad att det kunde ses med logaritmer och frågade varför jag inte nämnde detta. Han gick sedan med på att även om det kanske skulle ha uppfyllt honom skulle det ha förvirrat resten. Det var egentligen inte nödvändigt att arbeta så för att förstå.

Grovt bör det finnas en viss förmåga att tänka konstnärligt om du vill producera tilltalande bilder.

Om du vill fotografera som ett företag är det viktigt att du också gör en kurs om att driva ett företag. Många riktigt bra fotografer stöter på problem med den dagliga driften av verksamheten. Detta kommer också att hjälpa till med realistisk kostnad. Aldrig varken under eller för mycket pris för ditt arbete.

Så vilken standard för tidigare utbildning krävs? Det borde inte finnas något annat än grunderna, men förmågan att förstå vad som presenteras är viktig. Skaffa dig en bra bok och läs. Bli inte förtvivlad om du tycker det är svårt, men det kommer att ge dig en grund. Mycket kommer att falla på plats om du sedan gör en ordentlig kurs. Den jag brukade genomföra var inte så lång och var 6 lektioner på 2.5 timmar under 5 veckor. Det var en studioprac på en helg samt en kvällsföreläsning varje vecka. Flera fortsatte med att starta egna studior. Några flyttade till universitetet för att få ett examen. Detta var bra för vissa av dem för vissa arbetsutsikter men ganska onödigt för de flesta arbeten. Konstigt nog kom vissa tillbaka till mig för att säga att de första 18 månaderna av uni bara gick igenom de saker som de lärde sig under min 5 veckor.

Jag hoppas att det har varit till hjälp.

Lämna en kommentar