Vad skulle du göra om ditt barn eller din tonåring gjorde en födelsedagsfest och ingen dök upp?

Jag var det här barnet. Jag hade bara en födelsedagsfest under hela mitt liv, mina föräldrar försökte riktigt hårt. Hyrde mig ett rum vid bowlinghallen, skickade ut söta inbjudningar, beställde pizza och lilla bowlinghallen presentpåsar med koppar formade som stift och tshirts. Jag hade inte riktigt några vänner i skolan men jag bjöd in alla i min klass för att jag ville vara trevlig och min mamma ville att jag skulle ha en fantastisk första födelsedagsfest.

Ingen dök upp. Uppenbarligen träffades alla föräldrar och bestämde att de inte ville ha barnen omkring mig, jag var en konstig.

Låt mig börja med att säga att jag hade de yngsta föräldrarna i skolan. Jag hade också de enda föräldrarna som fortfarande var tillsammans i min klass. Min mamma var chef för en bensinstation och min pappa hade ett garage. Mina föräldrar var inte strikta med mig alls men mycket överskydande, en oxymoron men till exempel kunde jag inte gå till busshållplatsen ensam men jag hade ingen läggdags, jag kunde inte gå ifrån min mamma i en butik men Jag kunde äta muffins och chips till frukost, jag kunde inte spela på gården utan att någon tittade på mig men jag kunde se vuxna simma om jag ville. Nu gjorde jag raka A och var det smartaste barnet i klassen, jag var i det begåvade programmet och hade hoppat över ett betyg. Jag kom alltid till skolan rent och klädde mig snyggt, jag var en om de fattigaste familjerna i skolan men mina föräldrar såg till att ingen kunde säga, jag hade alltid fina skor, rena kläder, badade med borstade tänder, jag hade fina skolmaterial. Mina föräldrar visade upp alla mina skolfunktioner, städade och klädde sig bra och gjorde en poäng att vara involverade i min skola oavsett vad som hände på jobbet, de var riktigt bra.

Men en viss fru Jackson, ingen ordlek avsedd, bestämde att hon inte gillade det stackars barnet som gjorde det bättre i skolan än hennes lilla Colby, så hon höll ett möte i sitt hus med alla andra föräldrar och övertygade dem om att de inte borde låt inte sina barn komma till mitt parti. Hon gjorde "poäng" på allt från mina föräldrar var drogmissbrukare och alkoholister (de var inte alls), till att jag var en mobbare (jag blev allvarligt diagnostiserad med allvarlig social ångest vid denna tidpunkt så nej jag gick inte runt och trakasserade barn), mina föräldrar var alla välfärdiga och de betalade alla för det! (nej, även om vi kämpade med att mina föräldrar aldrig gick på välfärd eller bad om hjälp från någon annan, jag jagar inte på människor som behöver välfärd men den här kvinnan använde det som en nedsättande punkt för att skämma bort min familj), min mamma var en känd promiskuös ung kvinna (hahahaha nej. Min mamma var sekelskiftet och när hon inte var på jobbet var hon alltid hemma med mig och min pappa), och många andra riktigt udda påståenden. Jag menar verkligen, den här kvinnan förstörde mitt och mina föräldrars rykte över en födelsedagsfest för att jag inte vet att jag var smart och fattig? Min pappa hade inte lämnat min mamma för att uppfostra mig ensam som hennes man hade henne? Jag vet verkligen inte varför men i grunden krossade det mig när ingen dök upp den dagen. Jag grät i timmar, jag var så sårad och det förstörde mina föräldrar. De var hjärtskadade för mig, verkligen hjärtskärda. De gjorde allt de kunde för att se till att jag hade kul ensam, fick återbetalning på det mesta på grund av omständigheterna och använde pengarna (som vi egentligen inte behövde spara till att börja med, de ville bara att jag skulle ha min första födelsedag festa och ha kul, var ett vanligt barn för en gångs skull) för att köpa en ny rosa Nintendo DS och några spel.

Här är saken, om barnen inte gillade mig och inte ville komma, skulle jag naturligtvis ha skadats. Jag ville ha gråtat, jag skulle ha varit förkrossad, men det är en stor skillnad mellan att en massa andra 10-åringar inte är tillräckligt bra vänner med någon att komma till sina föräldrar och 40 någon år gammal kvinna som skämmer bort ett barn och hennes föräldrar för att förhindra någon från att gå till nämnda barns födelsedag, jag är säker på att du kan komma överens.

Nu var mitt parti på en lördag, på måndag gick min mamma till min skola och drog mig tillbaka, enligt min begäran, och fick sitta ner med rektorn och de andra föräldrarna och lärarna. Från min förståelse fick min mamma dem alla att känna sig lägre än smuts och fick några av de andra mödrarna att riva upp över hennes förklaring av hur sårad jag var. Jag var hemundervisad sedan dess, det kan verka drastiskt för vissa att min mamma gjorde detta under en födelsedagsfest men ärligt talat var det det bästa beslutet hon någonsin fattat för mig. Jag trivdes ensam hemma, jag slutade med en magisterexamen, de flesta barnen jag gick i skolan med är i fängelse eller döda av överdosering av droger nu, några av föräldrarna, inklusive fru Jackson, hamnade i fängelse för kreditkortsstöld och droginnehav. Kanske var mina fattiga, okiviliserade föräldrar inte så dåliga trots allt?

För alla som undrar, förnekade Jackson ursprungligen att detta hände tills en av de andra mammorna drog ut sin telefon och visade några texter mellan de två. För vissa kan det vara svårt att föreställa mig att jag hade de enda två föräldrarna i min klass som inte hade splittrats men jag kommer från ett lägre arbetarklassvitt kvarter och det var nästan okänt för föräldrar att fortfarande vara tillsammans, mest om mina kamrater hade 3 eller 4 syskon alla av olika pappor och de flesta kände inte sina pappor. Jag skrubbar inte med dem, jag gör bara en observation, jag tror också att många av dessa mödrar fördomar mot mig och min familj var att vi hade det grovt men vi var fortfarande tillsammans, det och jag gjorde faktiskt bra i skolan. Jag var det enda barnet som gjorde raka A i min klass och en av endast 3 i en klass på 15 som inte missade något. Jag vet inte varför de utpekade mig, det vet jag verkligen inte, och jag vet kanske aldrig. Jag misstänker att min mamma och pappa har någon aning om varför men skulle förmodligen aldrig berätta för mig. Och nej, mina föräldrar berättade inte för mig vad den här mamman sa om mig, jag vet fortfarande inte, men tydligen gjorde hon några mycket hårda och skadliga kommentarer om mitt tioåriga jag, och jag är glad att mina föräldrar inte gjorde det. t säg mig, jag behöver inte veta hur som helst.

Jag älskar min mamma och pappa, och jag är så tacksam för dem.

Lämna en kommentar