Vad skulle du köpa till samma pris för porträttfotografering, en Nikon D5300 + Nikkor 85mm 1.8G eller en Nikon D7100 + Samyang 85mm 1.4 IF UMC?

Fråga: Vad skulle du köpa till samma pris för porträttfotografering, en Nikon D5300 + Nikkor 85mm 1.8G eller en Nikon D7100 + Samyang 85mm 1.4 IF UMC?

Jag förstår att Quora är en underbar plats att gå till för att få råd om alla möjliga saker men jag oroar mig för att det är rörigt med frågor som blir lite för "specifika" när det gäller kamerakuggar.

Detta, som alla andra liknande frågor, beror på dessa två aspekter av modern (2) digital fotografering:

  1. de flesta av kamerorna är otroligt lika och kan lätt bytas mot den ena eller den andra;
  2. det som räknas är lins - det har det alltid gjort och kommer förmodligen alltid.

Oavsett om du föredrar Nikkor eller Samyang-sortimentet är det upp till dig.

Vill du behöver 1.4 istället för 1.8?
Vilken skillnad kan du se mellan ett skott som tagits med 1.4 och 1.8?

Do inte jaga marknadsföringsillusioner, håll dig till användning av linsen du tänker få (i många olika inställningar).

Åh, och läs recensioner som är relevanta för dig.

När det gäller min preferens? Jag skulle gå för Nikkor. Jag har skjutit med Nikon sedan tonåren. Jag köpte en Sigma-lins en gång, på ett galen besparingsdrivet infall, och har varit så besviken över dess prestanda att jag ångrar att jag inte fastnat med Nikkor - även om linsen var billigare var det bortkastade pengar.

Lämna en kommentar