Vad skulle få ett förlovat par att gå ihop innan bröllopet?

Jag träffade min ex-fästman i februari via en av äktenskapssidorna. vi träffades flera gånger och han uttryckte sina ambitioner och framtidsplaner för att studera vidare och hur han ville att jag skulle stödja honom och driva honom för att uppnå det han ville i livet.

Jag hade redan mycket påtryckningar från mina föräldrar att gifta sig med samma kastkille och hur deras rykte stod på spel eftersom jag inte gifte mig förrän nu. Så jag gick med på alla hans ambitioner och krav och gick med på att gifta sig med honom eftersom han verkade som en bra man.

initialt gick allt bra. innan vi informerade föräldrarna spenderade vi två månader på att känna varandra och tyckte att vi var bra att gå. sedan informerade vi våra föräldrar och alla var glada över att vi gick med på att gifta oss äntligen.

då började problemen. han är mer en bokmask och han gillar inte att fatta några beslut på egen hand. han ville att någon alltid skulle driva honom att studera och ta hand om honom. han gillade aldrig att planera vårt liv eller ens diskutera om vad jag ville ha från mitt liv. vårt förhållande handlade bara om honom och hans drömmar, hans cyklar, hans studier osv. HAN var mycket dålig med sin ekonomi och hade redan tagit flera lån. han ville att jag skulle stödja hans studier ekonomiskt vilket jag gick med på. allt jag visste var att jag älskade honom mycket och kan göra vad som helst för honom och hans lycka.

Jag är en karriärinriktad och gatusmart person. Jag gillar att avsluta mitt arbete på egen hand snarare än att förvänta mig att någon annan gör det. Jag tar mina egna beslut och jag är bra på att hantera min ekonomi. Så han förväntade mig att jag skulle göra allt hans arbete och fatta beslut för hans räkning. så jag gick med trots att det i princip var som att adoptera honom och ta hand om honom. Jag klagade aldrig på alla dessa saker. eftersom en tjej förväntas ta hand om sin fästman / sin familj och hans familj, följde jag mina skyldigheter redan innan jag gifte mig med honom.

men då började han tänka att jag var för ambitiös. Han började berätta att hans familj vill att jag ska sluta jobba och stanna hemma. han började säga att jag var för bossig eftersom jag förväntade mig att han skulle prata med mig minst en gång om dagen. han började påpeka misstag i allt jag gjorde. han började skylla på mig för alla hans misslyckanden och problem. och allt detta hände inom 2-3 månader efter att vi förlovat oss.

sedan en vacker dag sa han att han ville avbryta detta bröllop för att han inte kan vara nöjd med mig. Jag bad honom att inte avbryta bröllopet. Jag visste att mina föräldrar kommer att vara trasiga om de får veta om detta. men han var ganska övertygad om detta. mina vänner, min syster alla försökte be honom att ompröva sitt beslut men han instämde inte.

Så han berättade slutligen för sin familj och de gick med på att avbryta bröllopet. även en dag innan jag informerade min familj bad jag honom att inte avbryta men han instämde inte. sedan informerade jag min familj och efter mycket drama och gråt ens kom de överens.

allt jag gjorde var att älska en man. Jag älskade honom verkligen. Jag var ok med att han slutade sitt jobb och studerade. och sponsring av studierna också. Jag var ok med att han inte var där för mig. Jag var ok med att han inte stödde mina drömmar och mina planer. Jag var ok med att han spenderade sina pengar överdådigt och förväntade mig att jag skulle spara och spendera pengar på honom. allt för att jag älskade honom.

men då avbröt han bröllopet och sa att han inte kan vara nöjd med mig. sedan när vår familj avbröt bröllopet så insåg han sitt misstag och kom tillbaka till mig och sa att han kan ge detta en ny chans. sedan insåg han vad han förlorade. då insåg han att han inte skulle få en tjej som jag som kommer att stödja honom i alla hans upp- och nedgångar.

men då var det redan över. min familj har redan avbrutit detta bröllop och letar redan efter en annan allians för mig. men jag älskar fortfarande den här mannen. fortfarande kan jag inte gå tillbaka till honom eftersom han kanske upprepar detta igen och jag kan inte ta fler hjärtspäckar.

Jag känner att våra problem började när familjer engagerade sig. vi borde ha träffat minst 6–9 månader och sedan se om vi är kompatibla istället för att böja för familjetryck och gå med på att gifta oss.

Jag vet att familjer är viktiga i livet och sedan vill ha bra för oss. men det här är vårt liv. vi måste leva med vår make resten av våra liv. Så istället för att böja för föräldrarnas tryck, ta dig tid att förstå din make och besluta sedan att gifta dig. och ge inte mycket tidsavbrott mellan förlovning och äktenskap. då kommer du ångra mer.

Lämna en kommentar