Vad skulle folk tänka på ett bröllop?

Jag hoppas att de inte skulle ha något emot det - för vi hade en i familjen nyligen.

Min dotter är en av de minst materialistiska människor jag någonsin har känt - hon har ungefär noll intresse för mode och inte alls någon önskan att förvärva saker, hon spenderar faktiskt mycket av sin tid på att bli av med saker - så jag visste alltid att när hon gifte sig skulle hon vilja ha saker mycket enkla. Jag lämnade åt sig själv, jag tror att hon och hennes fästman skulle ha haft bröllopet, eventuellt en kopp te efteråt och lämnat det åt det, men jag fick blanda mig tillräckligt för att övertala dem att göra saker lite mer festliga.

De ville inte ha bröllopspresenter ändå - de sa att de redan hade allt de behövde. Så de utarbetade inbjudningar som berättade för folk att de verkligen inte behövde någonting, men att om folk verkligen ville ge något finns det en välgörenhetsorganisation (Skicka en ko | Hem) som de verkligen skulle vara glada för att människor skulle kunna donera till istället. Men kunde de snälla bidra med en maträtt, något som är tillräckligt för cirka 4 personer, till måltiden efteråt? Och de specificerade vid varje inbjudan om detta skulle vara något sött eller salt.

Och det fungerade vackert. Jag kontaktade några av gästerna för att få en uppfattning om vem som tog med vad, så att jag kunde sätta ihop några mycket uppenbara luckor, men balansen fungerade mycket bra, och vi slutade med en mycket generös och trevlig måltid med gott om val tillgängliga för alla - köttätare, vegetarianer och till och med veganer hade alla ett bra sortiment att välja mellan. Min man och jag organiserade alla drycker, och tre mycket bra vänner hjälpte mig med att få ut borden, stolarna, besticket och rums- och bordsdekorationerna och redogjorde efteråt. En lokal stormarknad hade ett mycket bra utbud av glasögon tillgängliga för lån (du betalar ingenting förutom kostnaden för eventuella brott), så det var inte heller ett problem. Det hela såg underbart ut, maten var god, alla hade en härlig dag och ingen hade varit tvungen att spendera mycket för att uppnå detta. Åh, och överskottsmaten från festen gick alla till ett lokalt vandrarhem som gör ett utmärkt jobb med hemlösa, så ingenting slösades bort och de hade en bra middag.

Jag märker att det finns åtminstone ett svar här som säger att själva tanken på en mottagning som denna är extremt klibbig, och jag inser att det inte skulle vara för allas smak. Jag har en systerdotter som gifter sig snart, och hennes kommer inte att vara alls så - var och en för sig. Men ett stort, formellt tillfälle skulle ha varit något som min dotter och hennes man hade hatat; varför skulle du spendera en absolut förmögenhet på att ordna något du inte kommer att vara bekväm med?

Gör vad som är rätt för dig, och tänk inte på någon som vill införa dina idéer på dig. Det är din dag, inte deras, och om de hatar hela idén, ja, de behöver inte komma.

Lämna en kommentar