Vad skulle vara det perfekta prioriteringsläget för att fotografera vattenfall på en DSLR, slutare eller bländare?

Utan tvekan är det slutarinställningen. Hela poängen med slutarinställningen är att kontrollera hur länge slutaren på din canera förblir öppen.

Och att bestämma hur länge slutaren ska vara öppen för kommer att avgöra hur rörliga saker visas i ditt skott, som vatten och moln.

Här är några exempel som visar exakt vad jag pratar om. I det här första skottet här kan du se att vattnet har det mjölkiga, silkeslen utseendet. Det är genom att hålla luckan öppen. På detta skott höll jag luckan öppen i ungefär sex sekunder.

Vid nästa bild nedan höll jag luckan öppen i ungefär en minut och 20 sekunder. Jag lade ett filter över linsen som gjorde att jag kunde hålla slutaren öppen så länge. Det är så jag får det strimmiga utseendet i molnen.

Slutligen, i den här sista bilden nedan kan du se vattnet tar det stilla, släta, nästan spöklika utseendet.

Återigen, precis som de andra två bilderna, får du det här utseendet genom att hålla luckan öppen under en längre tid. I det här skottet här höll jag luckan öppen i cirka 25 sekunder.

Det enda som är helt nödvändigt för alla dessa bilder är att inte bara hålla slutaren öppen utan också göra det med ett stativ. Du måste absolut ha ett stativ, annars kan du inte hålla kameran still och ditt slutliga skott blir suddigt.

Om du vill lära dig mer om att förbättra din fotografering är jag en officiell författare för fstoppers online.

Du hittar min profil och alla mina tips och tricks och tekniker om fotografering genom att klicka här.

Lämna en kommentar