Vad tycker du om axellösa brudklänningar och populariteten hos dem?

När jag växte upp (1980-talet) var enorma, poofy ärmar de riguere. Mellan prinsessan Diana, maktdräkter och någon annan kraft som jag inte riktigt kan sätta fingret på, ärmarna var en stor affär. Tåg också. Det verkade som om varje brudklänning hade något fånigt tåg fäst vid det. Jag tror att modet för axelbandslös brudklänning var till en början en reaktion på allt detta överflöd av fin de siecle. Bredvid brudar som drunknade i hundratals meter täckt tyg såg tjejen i den axellösa klänningen enkelt modern och snygg. Men med tiden gick den stilen också. Det som började som ett uppror mot brudöverskott började se Stepford-liknande och robot när det blev den dominerande silhuetten. Så vi ser en återuppkomst av de äldre stilarna nu.

För rekordet hade jag själv en axellös brudklänning. Andra människor har rätt till sina åsikter, men jag kände mig underbar och elegant.

Med detta sagt är jag glad att det finns fler alternativ där ute och att de blir allt populärare. Sanningsenligt, om jag var tvungen att göra allt igen, kanske jag väljer en annan klänning. (Det verkade som att efter att jag hade fått min klänning såg jag flera andra klänningar som jag trodde att jag kanske skulle gilla bättre. Men det verkade inte värt att byta ut vid den tiden. Köparens ånger antar jag. Åtminstone gjorde jag det inte känner så på min man, som jag är, den här dagen, mycket glad att vara gift med.)

När det gäller andra brudar som bär axelbandslösa är mina känslor oerhört neutrala. Om hon mår bra i den stilen, vem ska jag döma henne? Återigen verkade det som att 90% av alla klänningar du såg i media och brudbutiker var axelbandslösa, och jag är glad att se fler alternativ där ute nu.

Lämna en kommentar