Vad tycker du om Boby Chemmanur?

Förra månaden hade jag åkt till Kerala från USA för en semester efter 3 år. Jag specificerar detta för att sätta bakgrunden för att jag inte har någon aning om vem Boby är och vad han hade gjort, inklusive att få Maradona för att inviga butiken.

Så jag kommer ut från Kochi flygplats och med mina föräldrar kör vi till vårt hem. Innan jag ens träffar på motorvägen ser jag denna galna stora affisch av en man i shorts och roligt pannband som säger något om 813 km maraton. Jag ägnar ingen uppmärksamhet och är upptagen med att kolla in min naadu.

Några minuter senare, en annan stor tavla om samma kille. Den här gången kan jag läsa mer ... Aah., Så det här är någon Bobby Chemmanoor-kille, rammaraton för en bra sak och har Guiness-rekord. Imponerande!
Slutligen är vi runt Angamalay och jag ser den mest konstiga snygga guldsmycken med världscupstatyn framför namnet "Boby Maradona Jewellery". Varför åh, varför skulle vissa kalla en guldsmyckebutik efter Maradona, med VM som maskot?
Och där är han igen ... samma man med Maradona i en ännu större skylt.
Slutligen ... slutligen frågar jag min mamma, "Amme..aara ee knicker itte aalu?" (mamma, vem är den här killen i shortsen). Boby Chemmanoor kom svaret. "Veliye pulli aano? Entho marathonum Maradonayum okke undallo" (är han en stor kille? Något finns det om honom och maraton, Maradona etc)
Min pappa går in för att berätta att han är affärsman med guldsmyckebutik. Och han fick Maradona för sin butiksöppning (det förklarar VM-maskoten, tror jag). Eftersom vi hade bättre saker att prata om, återvände vi aldrig till detta ämne. Men det hindrade mig inte från att krypa varje gång jag såg hans mega-affisch på vägarna några kilometer.

Jag undersökte honom senare (naturligtvis hade jag inget bättre att göra) bara för att upptäcka att hans prestationer och bidrag inte var lika stora och lika många som hans skyltar och affischer över Kerala. Och det får mig att tänka på honom som en "uppmärksamhetssökande vill vara".

Lämna en kommentar