Vad var den första bilden på Instagram-bilden?

#TeamRed

#ThatIsOneSexyAssPhone

Publicerat 25 november 2016, detta var mitt första foto på Instagram. Bakgrundsberättelsen för detta foto är dock extremt djup.

Tagen den 8 augusti 2015 var det här jag hade den sexigaste telefonen i mitt liv och en snygg slips som jag skulle ha på mig.

Till min bästa vän Jason bröllop.

Vi gick till olika sessioner i samma grundskola (morgon mot eftermiddag) och övergick naturligtvis till ungdomsskolan med samma namn i årskurs 7 där vi blev vän med varandra. Vi var inte så nära först, men närmade oss närmare klass 10–11 när vi skulle äta lunch och ta samma tåg hem ibland. När vi närmade oss laglig ålder (läs: närmade oss. Vi var inte .... Tekniskt .... Där .... ännu?), Försökte vi också lära oss samma arkadspel tillsammans när vi hade chansen att gå ut. (Vi var en relativt konservativ kultur så vi fick inte gå ut för ofta)

Han lämnade för att fortsätta utbildningen i Kanada efter årskurs 11. Jag stannade i årskurs 12 och åkte sedan till USA för college.

Vi träffade aldrig under den tid vi var i väst, men vi höll kontakt med MSN (Skype från gamla tider) messenger och chattade ganska regelbundet. Vi utbytte vad som händer med våra liv och de unika upplevelserna i USA / Kanada.

Medan vi inte var uppmärksamma, blekade vänskapen vi hade med andra människor i Hong Kong långsamt eftersom vi var borta för länge.

Den ena lämnar alla sina 10 vänner för att möta nya utmaningar i en ny miljö ensam, medan den andra stannar kvar i området med 9 av sina vänner kvar. Detta kommer säkert att skapa ojämna känslor mellan de två parterna.

Människor kommer och går i våra liv, men det gör ont mest när det inte händer med ömsesidigt samtycke.

Snabbspolning några år tog jag examen och åkte tillbaka till Hongkong för att jag bara var en internationell student. Jason stannade i Kanada eftersom han hela tiden hade medborgarskap. Jag upplevde den blekande vänskapen med de lokala vännerna, och insikten slog mig som en lastbil. Jag hade långa samtal med Jason om detta, och han bekräftade senare att han kände på samma sätt med sina HK-vänner.

Som två personer som delade samma hjälplöshet blev bandet mellan oss starkare.

Jag hittade ett jobb i Hong Kong strax efter att jag kom tillbaka. Han kämpade lite i Kanada (vanligt för universitetskandidater som letade efter riktiga jobb i sina respekterade områden i väst), men lyckades hitta ett passande jobb efter ett tag. Eftersom han kunde använda messenger-appar från sin arbetsdator i Kanada medan jag jobbade på ett skiftjobb på eftermiddagen i Hong Kong, finns det faktiskt bra 2-4 timmar som vi kan kommunicera via våra datorer varje dag.

Jag bodde hos honom genom allt eftersom jag visste hur det var att vara där ute, och han stannade hos mig eftersom han visste att jag skulle vara där för honom.

Ytterligare några år senare förde han mig nyheterna i vår dagliga chatt. Han sa att de kommer att ha den officiella ceremonin i Kanada och äta en festmiddag i Hong Kong några månader senare, efter att de har lagt sig.

Jag gratulerade honom, då sa jag "skicka mig en inbjudan mofo, jag kommer till Kanada."

Så jag tillbringade en bra 2xxxUSD på biljetterna och hotellet, reste hela vägen från Hong Kong till Kanada och stannade i 48 timmar. (Jag insåg senare att den här biljettprissättningen troligen var en bluff som riktade sig till affärsmän i strama scheman. Den normala prissättningen borde ligga runt 700–1200-intervallet)

Så där var jag på hotellet, precis när min bästa vän Jason skulle gifta sig, lade ut min telefon och min slips på träbordet för ett #TeamRed-foto innan jag gick ut för att delta i bröllopsceremonin hos min gymnasiekompis.

Det var en av de bästa dagarna i mitt liv.

Lämna en kommentar