Vad var det sista fotot du tog med en riktig kamera?

Vad var det sista fotot du tog med en riktig kamera?

Det är svårt att veta vad du menar med en “riktig” kamera, men min första tanke var en film i motsats till allt digitalt, inklusive en telefon.

Jag har visat den här tidigare. Den gjordes någon gång 2006 (?) Med en Canon T90 på (förmodligen) Fujichrome. Jag kan inte vara säker på att det var det sista jag någonsin gjort på film, men det måste vara ganska nära, och det här är intressant eftersom det också var det sista skottet på rullen.

Ser du den vågiga svarta vertikala linjen vid ramens högra kant? Det är slutet på rullen. Jag visste att jag skulle få precis en spricka på den här bilden när tåget kom fram.

De flesta av mina gamla filmer är åtminstone tillfälligt felaktiga i den gamla, tillförlitliga arkiveringsmetoden för sko-i-skåpet, men detta gjordes i Colorado 2006 och filmen digitaliserades vid bearbetning .

Vi hade väntat vid den östra portalen i den berömda Moffat-tunnelen väster om Denver i timmar i den blåsande solen för att få ett tåg att springa ut ur portalen. Jag hade exakt ett ram kvar i kameran och inte mer film i påsen. Men när ett tåg dök upp, det var dessa två killar som gick igenom min scen! Grr! Men tåget flyttade in i min ram vid 20 km / h och ville inte vänta! (Canon T90 35mm SLR på Fujichrome 400, exponering inte inspelad.)

Min fru hade klokt beställt den digitaliserade skivan vid bearbetningstillfället och min svåger hade gett mig en kopia av Photoshop Elements 2.0, sedan toppmodern. Denna bild har mycket att göra med min renässans inom fotografi, övergång från film till digital.

Så här ser det ut efter flera iterationer av omarbetningar över flera år, faktiskt.

Jag rätade ut vertikalen, klonade ut de distraherande vandrarna (!), Och medan jag var på det tog jag också bort några stolpar och ledningar och öppnade skuggorna för detaljer i underredet. Himlen förbättrades (ersattes inte, molnen var där och behövde bara intensifieras). Det största problemet med det är spannmålen men jag var och är fortfarande en hög ISO-freak, standardiserad i flera år på 400.

Nuförtiden använder jag fortfarande en “riktig” kamera, om du menar i motsats till en telefon. År 2007, när jag återvände till väst, köpte min fru mig en liten digital P&S Nikon L12 och jag har aldrig sett mig tillbaka. Jag har en telefon som är smartare än jag med en "bra kamera" (säger de) men jag anser att den inte är mer än en dålig backstop för när jag är dum nog att lämna huset utan en "riktig" kamera!

Lämna en kommentar