Vad var din hemskaste bröllopsupplevelse som gäst?

If du läste ingen av de andra: lyssna bara på en varning. Om du känner dig tydligt ovälkommen vid någon sammankomst och du vet att du normalt inte är benägen för den här känslan? Lyssna på dina instinkter. Vi är också djur. Vi kan känna saker och det är en fantastisk överlevnadsförmåga. Vi bör hålla dessa instinktiva färdigheter mer skarpa. Människor är mycket farligare än vargar.

Min värsta upplevelse som bröllopsgäst var vid bröllopet till den bästa vän till mannen som jag senare blev förlovad med och gifte mig i ett stort vitt bröllop. Erfarenheten av att delta i hans väns bröllop som gäst var profetisk för hela förhållandet mellan mig själv och min före detta make. Jag önskar bara att jag kunde ha vetat det då.

Det var 1992. Den här mannen som jag hade träffat skulle bli den bästa mannen i ett utomhusbröllop för sin bästa vän och en ung kvinna som han hade bestämt sig för att gifta sig när hon blev gravid av misstag. Låt oss kalla paret Sigmund och Beth. Bröllopet var inte resultatet av ett förhållande mellan Sigmund och Beth, men Sigmunds beslut att stå upp och möta hans ansvar på något sätt antar jag, genom att gifta sig med en kvinna som han aldrig hade älskat, men som hade blivit gravid av honom .

Min dåvarande pojkvän var ganska upphetsad över att vara den bästa mannen och hyrde en snygg grå smoking med svansar och hade sitt långa hår flätat tillbaka och fortsatte med att planera festligheterna för en mycket varm dag när bröllopet och mottagningen skulle äga rum. Jag blev inbjuden av honom, och med tanke på adress och tid, och jag tyckte att det skulle vara trevligt om jag deltog och tog bilder av min pojkvän, alla klädda, eftersom jag älskar bröllop i allmänhet.

Jag hade kanske insett innan jag kom till bröllopet att Beth, den gravida bruden, inte tyckte om mig. Men jag hade inte spenderat mycket tid med henne. Brudgummen, Sigmund, bodde i lägenheten intill min pojkvän. Så jag hade träffat henne vid poolen och runt lägenheten men jag bodde inte där. Jag hade hört att hon inte var den trevligaste personen, men jag tenderade att diskontera sådana slags andrahandsrykten.

Jag kom till bröllopsplatsen utomhus med en fin svartvitt sommarklänning och höga klackar.

När jag gick upp till ingångsporten bad den unga killen som stod där om att få se min inbjudan. Jag hade ingen. Det var början på den dåliga upplevelsen. En dålig start på en dålig dag, som det visade sig.

Så småningom fick jag rätt personer att tala till bröllopsfesten och de tillät mig att ta ett framsäte innan den snyggt färdiga blommande vita bågen. Jag broade, som alla var, det var bara en ovanligt varm dag, som ofta händer även på vintern, här på Kaliforniens centrala kust.

Bröllopet fortsatte. Bara ett vanligt bröllop av unga människor med en budget. Jag märkte att ingen återvände mina få vänliga kommentarer. Jag var en främling i en trång grupp yngre människor, sa jag till mig själv, så hak upp, framåt, marschera vidare.

Det var verkligen ett dåligt råd, som jag senare skulle lära mig.

Jag fick bilder av deltagarna och flyttade över till receptionen, där jag satt vid ett bord och väntade på att min pojkvän och bröllopsfesten skulle återvända från bilder som togs av dem alla. Jag försökte prata genialt med några av de omgivande människorna i utomhusområdet runt bordet där jag satt mig själv, men märkte snart att de inte bara var ganska tysta när de svarade utan att bordet i en massa vita bord där jag var sittande var nu ensam i en cirkel av tomma bord. Människor satt sig överallt men det fanns ett uppenbart tomt tre meter litet, isolerat utrymme runt där jag satt.

Jag började känna mig ganska obekväm. Naturligtvis kände jag ingen annan än brudgummen, verkligen, och Sigmund var bara känd för mig som den bästa kompisen till killen jag träffade.

Det kändes som hundra och tio grader vid denna tidpunkt. Jag blev ljusröd av förlägenhet och en viss konstig känsla av skam. Folk gick förbi mig utan ett ord. Det var en av de konstigaste eftermiddagarna jag någonsin har upplevt.

Jag gick upp och fick lite slag och återvände till mitt ensamma område för att vänta på att min pojkvän, den bästa mannen, skulle komma ut och lösa problemet.

Det fortsatte och fortsatte att människor gick förbi mig och omkring mig och såg på mig på ett konstigt sätt. Jag undrade om jag bara skulle köra mig hem vid denna tidpunkt. Jag var oerhört medveten om att jag skulle lämna, men jag kunde inte ta reda på vad som hänt med den här folkmassan som inte kunde ha känt mig alls.

Efter att bröllopsfesten hade satt sig ner och åt en måltid och tårta, utan att min pojkvän ens viftade till mig, gick jag äntligen upp till deras draperade bord och viskade till honom att jag skulle lämna. Han vände knappt huvudet för att erkänna mig. Han slängde över axeln att han senare skulle gå ut i limousinen med resten av bröllopsfesten och att jag inte var inbjuden. Han sa att det inte skulle finnas plats för mig.

Jag insåg av skrattet från bruden och hennes brudtärnor när han sa att han skulle åka och jag kunde inte gå ut med dem för detta vilda parti, att det verkligen händer något här. Jag brydde mig inte att titta över brudtärnorna för att spekulera om en av dem var avsedd för min pojkvän, jag tänkte inte ens på det förrän några år senare.

Jag var varm och generad och körde hem till min egen lägenhet. Jag brydde mig aldrig att ringa och kolla upp min pojkvän, som kunde ha stannat ute hela natten, som han sa till mig att han gjorde, med det lyckliga paret, eller så kunde han ha varit någonstans att göra någonting. Jag tänkte inte engagera mig i hela den här röran vid den tiden. Jag hörde senare att de alla gick på klubben och att alla blev väldigt fulla, men det finns ingen anledning att jag ville veta vad som orsakade någon av den otroliga oförskämdheten mot mig.

När jag lämnade min före detta make, som var dåvarande pojkvän på det bröllopet, visste jag så mycket mer om honom och hans taktik att jag inte brydde mig om att undersöka vårt liv tillsammans för långt tillbaka. Jag visste äntligen vad som hade hänt mellan honom och jag sedan vi började bli allvarliga, och allt hade börjat tillbaka vid det bröllopet mellan hans vänner, Sigmund och Beth, redan 1992.

Mannen jag var inblandad i och på mindre än ett år sedan gifte mig var den typ av narcissistisk personlighet som kontrollerade människor och situationer genom ständig manipulation och lögner. Efter att vårt eget äktenskap på mindre än två år kollapsade erkände han för mig att han var en "patologisk lögnare". Men även det var inte riktigt sanningen. Han ljög inte bara om sitt eget förflutna och / eller till och med nuvarande prestationer och historia. Han ljög för alla hela tiden om andra för att behålla fullständig kontroll.

Vid denna tidpunkt undrar alla sunda människor saker som "hur kan hon vara en sådan helgon och han vara så ond?" Jag var inte helgon. Jag togs in i skenet av fullständig empati, min idé om mig själv var tydligt dysfunktionell och missbildad. Det tog honom ett år att vara en vän, en bästa vän till min sista pojkvän, för att komma nära mig. Ja, det händer, och det kommer förmodligen inte att hända för många som inte har problem med föräldrafigurer, men jag gjorde det. Jag klandrar faktiskt mig själv mer än jag skyller på honom.

Märkligt nog hade jag aldrig någon anledning att misstänka honom för att ha fuskat på mig under vårt förlovning eller vårt äktenskap. Jag tror inte att det var hans sak. Men när jag ser tillbaka på det bröllopet vet jag nu att han verkligen hade berättat några upprörande lögner till Sigmund och Beth om mig, och de hade skickat dessa lögner vidare till sina vänner vid det bröllopet. Enligt de slags lögner berättade han för sin egen familj efter att jag lämnade honom, Jag kan gissa att han berättade för dem alla något i linje med att jag var en eskort, eller med andra ord att jag var prostituerad och möjligen att jag också hatade män, att jag var lesbisk (lesbisk var ett enkelt skott som min mamma var ”gift "med sin kvinnliga partner vid den tiden och fram till hennes död, totalt tjugotvå år tillsammans) och han kunde inte ha använt detta mot mig om det inte var att" födas på nytt "extremt konservativa människor som hans föräldrar och hans vänner .

Jag önskar att jag hade frågat dem. Jag önskar att jag hade sett allt tydligare.

Sedan fanns det andra rykten: att jag var satanist. Tja, för vissa högerextrema är en unitaristisk universalisters dotter, som jag var, och ganska stolt över min mamma, och en judisk person på toppen av det praktiskt taget en satanist. Jag visste bara inte förrän i slutet att han var en ”född på nytt” person. Jag hade aldrig föreställt mig att han hade gjort det hela under våra korta två år tillsammans, för han berättade för människor som han kände, som inte kände mig. Han gick till och med ut och bildade nya vänskap med unga par som lyssnade på dessa berättelser innan han träffade mig för att kunna kontrollera saker och ting helt.

Allvarligt, det är svårt att tro, han använde faktiskt denna idé om mig som en dedikerad, kortbärande medlem av Satans kyrka under de sista veckorna av vårt äktenskap när han berättade för sina föräldrar detta och många andra historier om mitt hemska ”hemliga liv ”Och det lyckades perfekt med hans föräldrar, som föddes på nytt och extremt religiösa.

Uppenbarligen har religion ingenting att göra med detta eländiga äktenskap som jag gjorde för mig själv, för han berättade aldrig för mig sin bakgrund eller hans tro. Det var bara en uppsättning verktyg i hans verktygslåda.

Jag vill att detta ska vara en varningssaga för alla, män eller kvinnor, som går in i ett förhållande med en ny person. Om du blir medveten om att saker är konstiga när du är runt den här nya personen, titta på det. Borsta inte bort något som helt enkelt ”konstigt” eller låt saker gå för att du inte vill verka smålig. Var smartare än jag var då och acceptera att det finns många potentiellt farliga människor som kan verka helt underbara under en kort tidsperiod, kanske längre.

Var inte så förtroende som jag var, för den fruktansvärda upplevelsen av bröllopsgästen kunde ha räddat mig flera år av förvirring och elände om jag hade varit villig att undersöka vad som verkligen hände under ytan och fråga andra människor vad som hände.

Förhoppningsvis kommer allt detta intresse för narcissistiska personligheter och patologiska lögnare att hjälpa många fler att räkna ut vem som ska undvikas, men oftast bara litar på din egen upplevelse. Du föreställer dig inte saker. Jag trodde verkligen inte att det bröllopsupplevelsen var läskigt!

Lämna en kommentar