Vad var fotografiet som imponerade på dig?

Tack Sibte Ali för A2A.

Jag kommer att sätta ihop bara några bilder som verkligen har haft en bestående inverkan på mig. Några av dessa foton är politiska och tankeväckande, medan andra helt enkelt är imponerande. Spänn upp och släpp en tur!

Politiska foton

Dessa inkluderar alla foton som har som syfte att bevisa en punkt eller påverka någon, och alla dessa bilder kan jag fortfarande se tydligt i mitt sinne utan att behöva se det.

Den här enskilda bilden förändrade hur jag såg BLM-rörelsen. Innan jag såg detta tog jag isolerade incidenter av människor som missbrukade dessa fredliga protester för att plundra och bränna och skapa kaos och tillämpa det på hela rörelsen. Detta enda foto fick mig att omvärdera mina åsikter och ändra min åsikt.

Jag är säker på att vi alla har sett den här. Den här mannen, som har matvaror, motsätter sig ensam regeringens tyranni och makt. Sedan jag såg detta i 6: e klass har jag inte glömt det.

Två kvinnor som kysser utanför WBC i en protest efter de fruktansvärda händelserna på en puls nattklubb.

Detta foto togs vid en av kvinnornas marscher. Den visar hur mycket människor påverkas av Donald Trumps ordförandeskap.

Tillsammans med citatet ”När du ser hat och rasism, stirra det i ansiktet. Det kommer troligen inte att ha modet att se tillbaka ”det säger allt.

”Falling Man” som togs 2001 under attackerna den 11 september är en skrämmande och sorglig bild. Det visar en man hoppa till sin död.


Phew, Glad att det är ur vägen. Nu för de roliga grejerna.

Roliga och fantastiska foton

När du är så snabb att du kan vända och le mot kameran medan du vinner en guldmedalj vid OS.

Jag är inte säker på vad det handlar om detta ikoniska foto, men det förvånar mig varje gång.

Ingen Bildtext behövs. Det är jorden. Från månen. Vad mer kan du önska dig? Det är bokstavligen inte av denna värld.

En ikonisk bild av en sjöman som kysser en sjuksköterska i New York City efter slutet av andra världskriget.

Ytterligare ett foto utan bildtext behövs. Det är ikoniskt.

Kanske faller detta under politisk, men naturligtvis är det också vackert sammansatt och skottat.

Hur kan du argumentera med att detta mästerverk ingår? Det öppnade världen för att fotografiporträtt är mer än ett ansikte.

Återigen en annan kraftfull bild. Detta visar också hur viktigt fotografering är, eftersom en mindre flagga sattes upp före detta och sedan togs ner och den vi känner idag sattes upp, eftersom den var större och foton och videor togs då.

Det är Beatles som kämpar, för Guds skull! Hur kunde det inte älskas !?

Detta foto av berget Fuji i Japan blev ett ikoniskt foto och började min kärlek till landskapsfotografering.

Denna enda bild blev affischen för klättring i Yosemite Valley.

Min pappa tog upp den här till mig, och jag tyckte att den var otroligt spektakulär när jag såg den.

Och slutligen

Det här är bilden som startade allt för mig. Det är naturligtvis Matterhorn.


Jag tror att det är allt jag har för tillfället. Jag inser att detta är ett otroligt långt svar, men jag hade mycket kul att skriva det och jag hoppas att du tyckte om att läsa det lika mycket. För mer av de mest ikoniska och berömda bilderna någonsin, gör en google-sökning. Jag kunde spendera timmar på att titta på fantastiska legendariska bilder, och faktiskt tillbringade jag de senaste åren med att göra just det.

Lämna en kommentar