Var behöll USA: s marinister från andra världskriget och Korea sin M1911? Det verkar i nästan varje fotografi att du inte kan se ett hölster om de inte var en korpsman eller en flammskyttoperatör.

Som det har sagts här några gånger har inte alla marina eller soldater för den delen en sidoarm. Det beror på enheten, liksom på den enskilda Marines MOS / jobbet. Vissa tider finns det människor som får en om de kan motivera det. Jag hade en .45 cal istället för standardutgåvan 9mm. Min motivering var att mitt jobb som Operations NCO främst hade mig i ett GP-tält större delen av dagen. Så det skulle vara, och det var inte så lätt att bära min M16 / A2, eller min M240G med mig hela tiden och fortfarande kunna utföra mina dagliga uppgifter. En annan motivering för .45 över 9 mm var på grund av munstyckets hastighetsskillnad samt det faktum att tälten bara har dukflikar som väggar. Om 9 mm missade, kunde den färdas mycket längre än .45 cal och eventuellt skada en annan person i omgivningen, eller ännu viktigare i en längre radie. Det hjälpte också att jag var tvungen att begära en till min befälhavare, sergentmajor, kapten, major / verkställande officer (XO) och överste / befälhavare (CO) om jag skulle bära en. Ingen av dessa killar gillade heller 9mm. Så om en korporal skulle kunna överlista systemet, skulle de också ha en.

Det har också sagts att ammunition är ett problem. Vikt var en fråga, men det är också logistik. Om det är tillräckligt svårt att få gevärammunition, tänk hur svårt det kan vara att också få .45 / 9mm rundor. Även om vikten inte egentligen var ett problem för mig sedan jag inte var på "kontoret" så puckade jag runt någon del eller en annan ammunition för M249G, som är en bältesmatad kulspruta med en tre man team. Jag antar att jag också hade en utfärdad till mig för att jag var med i Machine Gun-teamet, men jag tänkte aldrig på det så, även om vi borrade ett scenario om att vapnet skulle klämma och springa över och måste dra min sidoarm och öppna eld på nära håll. Du måste öva för alla scenarier.

Lämna en kommentar