Var Iwo Jima-flaggbilden iscensatt?

Jag kommer att svara på den här frågan, fokuserad på ordet "iscensatt". Det var inte "iscensatt", när "iscensatt" definieras som "[p] planerat, organiserat eller ordnat i förväg. ... ”(Iscensatt - definition av iscensatt på engelska Oxford ordböcker.) Även om det är sant att en fotograf skickades för att ta det mest kända fotot, vilket är det andra av två bilder som tagits av en flagghöjning ovanpå berget Suribachi på Iwo Jima, satte han inte upp det.

Det togs en hel del bilder av både flaggupphöjningar, det första och det andra. Det andra fotot, det berömda, var resultatet av marinbefälhavare som ville ha en större platt än den första flaggan som flög, men återigen var den inte "iscensatt".

“Rosenthal insåg att han skulle missa åtgärden och svängde snabbt upp kameran och knäppte bilden utan att använda sökaren. [Citat utelämnat.]

”Tio år efter flagghöjningen skrev Rosenthal:

”I ögonkroken hade jag sett männen starta flaggan. Jag svängde min kamera och sköt scenen. Det är så bilden togs, och när du tar en sådan bild kommer du inte bort och säger att du fick ett fantastiskt skott. Du vet inte. ”

....

”Under de följande decennierna förnekade Rosenthal upprepade gånger och röstande påståenden om att flagghöjningen var iscensatt. "Jag tror inte det ligger i mig att göra mycket mer av den här typen av saker ... Jag vet inte hur jag ska komma över till någon vad 50 år av konstant upprepning betyder."

....

”[Han] flagghöjningen var inte iscensatt. ... ”

-Lyfta flaggan på Iwo Jima - Wikipedia.

Lämna en kommentar