Var kan jag hitta bra fotokurser?

Jag ger dig min historia. Det kan ge dig några idéer.

Jag tror att jag alltid har haft ett visst intresse för fotografi. För det mesta tändes det inte riktigt förrän den digitala tidsåldern. Jag hade en Canon AE-1 men filmen gjorde det inte riktigt för mig ... och filmkostnaderna och utvecklingen av det var ganska branta för ett barn. Så jag hade lite poäng och skott och en riktigt trevlig Sony Point och sköt med en enorm Zeiss-lins på. Sedan började jag faktiskt bli seriös med fotografering.

Jag började med att läsa. Bryan Petersen har en bok som heter Understanding Exposure. Jag tror att alla bör börja där. Kolla in någon gång att lära sig att se kreativt. Dessa två böcker har styrt min väg genom fotografering under det senaste decenniet mer än någon annan lärare eller bok (ar) där ute. Därefter tog jag upp Digital fotograferingsbok från Scott Kelby. Jag ska erkänna att dessa böcker var bra, men inte alls lika bra för mig som Petersens böcker. Nu har Kelbys böcker om programvara, fotografering / belysning / etc varit oerhört hjälpsamma genom åren. Trey Ratcliff är en annan som har en online-klass som har spelat en viktig roll i min utveckling som fotograf.

Vi har en lokal fotobutik som har funnits för alltid. Jag började ta några lektioner där. De har gratis helgseminarier. De är normalt välbesökta och du kan lära dig mycket. Det var mitt nästa steg.

Efter detta, där jag arbetade, fick vi prenumerationer på Kelby One. Detta är en tjänst som har massor av onlinekurser och workshops. Jag fick lära mig mer av Scott Kelby, RC Concepcionoch Matt Kloskowski. (De två sistnämnda släpptes för några år sedan, så jag lägger länkar till deras sidor. Jag antar att mycket av deras grejer är en del av Kelby, jag har inte varit med på det på en tid nu).

Nu brukar jag följa tidskrifter (ja, de gamla sakerna). Det finns mycket du kan hämta. Det finns många bra handledning på Youtube. Adorama faktiskt har Bryan Petersen i några videor. Jag tror att det finns mer buller i deras erbjudanden, men de har också många bra handledning.

Du kan också hitta lokala fotografer. Jag vet att ett par runt mig har en mot en lektioner eller grupper. I synnerhet gör man också workshops och leder fototurer till Oregon Coast såväl som Island varje år. För att få den länken såg jag faktiskt att han har ett antal workshops runt om i världen om du skulle vara intresserad av att gå med i en av dem.

Jag tror att fotografikurser i klassisk bemärkelse har gått på vägen. Ta reda på vad du tycker om. Testa. Det finns många aspekter på fotografering. Vill du skjuta landskap? Porträtt? Gatufotografering? Evenemang? Fotojournalistik? Varje typ av fotografering har olika krav. Du skulle göra bra för att ta reda på några av ledarna i dessa nischer och också lära av dem. Du kommer att se att de flesta fotografer jag pratar om ovan är landskapsfotografer. Det är ett av mina främsta intressen. Men det är alltid bra att driva dina färdigheter och lära dig mer. Det kommer alltid att relateras bra till vad du gör. Och jag kan verkligen inte säga tillräckligt för att Petersens lärande bok ska se kreativt. Den ena boken är förmodligen drivkraften bakom min personliga kreativa vision inom fotografi.

Lämna en kommentar