Var letar art director och creative director efter fotografer att arbeta med?

Jag har alltid hittat fotografer jag ville arbeta med, genom min byråproducent. Fotografer skickar vanligtvis konstdirektörer massor av vykort och skit som oavsett hur trevliga de är, hamnar vanligtvis i papperskorgen.
Den stora mängden prover du får i posten är överväldigande. Producenten håller emellertid oftast dessa prover. När jag har ett uppdrag där jag behöver fotografera berättar jag producenten vad jag behöver och han / hon ger mig några portföljer att titta på. Vanligtvis väljer jag en av dessa. Många gånger samlas dessa portföljer från fotografer som kommer till byrån för att visa sina saker och lämna prover. Det är mycket lättare att komma ihåg någon som kom för att visa sin bok och som jag pratade med, att någon som skickade ett slumpmässigt vykort för 3 månader sedan eller som skickade skräppost upprepade gånger.
Och i allt högre grad kommer producenten bara att ge mig länkar till onlineportföljer istället för prover eller tryckta bitar.
Och beroende på uppdraget hjälper det om det är en fotograf byrån har arbetat med tidigare och som de vet är pålitlig och lätt att arbeta med. Om uppdraget kräver att någon med en annan stil inte finns hos någon som byrån tidigare arbetat med; chansen är att de tar en chans på en ny fotograf. Men när det kan hjälpas, kommer många producenter och kreativa regissörer att driva art director att arbeta med någon de redan känner.
Om det är någon som jag har arbetat med, bryr jag mig inte om ett månatligt e-postmeddelande med några av deras nya arbete. Om det är någon som jag inte vet som på något sätt bestämde att det var en bra idé att sätta mig i hans e-postlista, blir han märkt som skräppost, för det är vad det är.
Dessutom har jag aldrig träffat några art director som har anställt en fotograf eftersom den här personen började skräpposta dem i LInked in, så jag skulle inte rekommendera det.

Det är bäst att kontakta byråns fotoproducent och ordna en portföljvisning. Människor där kommer att ta prover om de vill, och inte om de inte gör det. Och chansen är att producenten kommer att hålla fotografens arbete och ta upp det när det behövs.

Lämna en kommentar