Varför använder företag kvinnliga modeller för att posera för bilder mot bilmodeller på bilutställningar?

I allmänhet ger en attraktiv kvinnlig provocerande klädd står bredvid en ny / intressant bil ett bra foto. Således har du en massa fotografer (amatör eller proffs) som väntar på att ta en bild av den här scenen, vilket innebär att du har en massa människor vid din monter / display.

Folkmassor är oavgjort ... vi människor ser en folkmassa och tänker "Wow - vad händer?" Vi vandrar över, ser vad bråket handlar om, och då kanske vi promenerar genom resten av båset / displayen och tar hänsyn till den faktiska produkten som säljs eller marknadsförs.

Därav, att hyra en modell är ett sätt att driva trafik till din monter eller skärm.

Dessutom går tillbaka till den idén att en vacker kvinna + en cool / intressant bil = bra foto, att hyra en modell ökar oddsen att någon tar bilder av din produkt / monter / display och delar dem online, i en tidning etc.

Så i princip finns det många mycket smarta marknadsförings- och PR-skäl att para ihop modeller och bilar på bilutställningar.

Tyvärr oroar jag mig för vilken typ av meddelande detta skickar till ungdomar. Som vuxen känner jag igen modellerna som jag ser på en bilutställning bara gör ett jobb och utnyttjar sitt snygga utseende för en lönecheck. Men...

  • Tänker unga män att en cool bil hjälper dem att hitta en kompis? Jag trodde den lilla lögnen själv en gång i tiden.
  • Tänker unga kvinnor att klä provocerande är ett utmärkt sätt att få uppmärksamhet? Att de måste vara söta och smala för att vara värda manligt intresse?
  • Är "män i alla åldrar omedvetet" utbildade "att betrakta vackra kvinnor som tillbehör?

Helt ärligt, hela "vackra tjejer och bilutställningar" stör mig. Jag vill hellre att bilutställningar inte hade modeller alls.

Först och främst är det inte så att dessa modeller alla är fordonsexperter som bara råkar vara attraktiva - de modeller jag har pratat med (och jag har bara pratat med ett par som råkar sitta vid mitt lunchbord här och där åren) verkar inte vara "bilnötter". Jag säger inte att en modell inte också skulle kunna vara en fordonsexpert - de två sakerna är inte ömsesidigt exklusiva - jag tror inte att de flesta bilutställningsmodeller faller i den kategorin.

För det andra, om du blev av med modellerna skulle bilutställningarna vara mer inbjudande för kvinnor i alla åldrar ... och det är inte dåligt. SEMA är till exempel ett internationellt evenemang inom bilindustrin. Det är den "superskålen" med bilutställningar, och många människor (män och kvinnor) deltar från hela världen.

Men vad kan en man göra? Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte såg marknadsförings- / PR-värdet i bilutställningsmodeller, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gillade att titta på vackra tjejer också.

Så jag är lika mycket en del av problemet som någon, antar jag ...

Det finns dock någon anledning att vara optimistisk. Jag har märkt ett långsamt och stadigt skift i bilmodeller ... det har blivit mer respektfullt och mindre provocerande. Det är fortfarande inte perfekt, men det är bättre (åtminstone från min erfarenhet av SEMA, NYIAS, etc.). Baby steg, eller hur?

Lämna en kommentar