Varför använder majoriteten av landskapsfotografer Canon-kameror?

Med ursäkter till Donald Rumsfeld men det finns saker som vi vet att vi vet och det finns saker som vi vet som vi inte vet. Men det finns saker som vi kanske tror att vi vet som inte spelar någon roll. Jag för en har ingen aning om vad man faktiskt måste göra för att kallas en landskapsfotograf och inte en naturfotograf eller en fågelfotograf. Jag har aldrig lagt märke till vad andra gör eller vilken kamera de använder. Om jag vill filma super Wide kommer jag att använda mina Canon-saker medan jag vill gå runt och se vad jag kan hitta kommer jag att använda min Olympus eftersom det är lättare att bära. Min Olympus har en hel massa funktioner som jag aldrig kommer att använda och kommer att tänka på det. My Canon har en hel del funktioner som jag aldrig använder också.

Så när jag jämför kamerans bör jag kontrollera varje funktion för att se vad den gör och vad den har även om jag aldrig kommer att använda dessa funktioner. Till exempel tar jag aldrig video och så ingenting som rör video är av något intresse för mig.

När det gäller att skjuta "Landskap" oavsett vad de kan vara tenderar jag att ignorera att göra vad alla andra gör som vad som är poängen eftersom det förmodligen finns tio miljoner bilder av "Det" på nätet i alla fall. Så jag försöker hitta något annat att fånga som har ett ämne och en historia eller någon form av humör. Om jag använder samma kamera som alla andra och samma lins som alla andra och står på exakt samma plats som alla andra och använder samma inställningar som alla andra, är det ingen mening att vara fotograf. Jag kan lika gärna bli en Hobby Pastry-Cook istället och lära mig att göra pajer. Jag vill prova något helt annat och se vad jag kan komma på. Så varför inte skjuta ett “porträtt” med en vidvinkelobjektiv eftersom det kan ge fantastiska resultat och det finns massor av saker på U-Tube om att göra just det. Varför skjuta landskap i exakt samma stil som alla andra så varför inte prova något helt annat. Välj den intressanta biten och skjut den med 50 mm istället för vidvinkel.

Jag har provat några jämförelseskott i en sida vid sida-fotografering mellan min Olympus och My Canon och med lite Expensive Glass på My Olympus och lite Fast Glass på My Canon och jag kan inte välja skillnaden även när jag förstorar förstoringen upp till 100% det finns inget sätt att veta vilken kamera som tog den bilden utan att kontrollera informationen. Det talas om att Olympus Mirrorless micro 4/3-systemet inte fungerar i svagt ljus och det är bara med de skitiga linserna. Spendera pengarna på glas och varje kamerakropp kommer att ge utmärkta resultat oavsett märke. Naturligtvis hjälper fotografen också lite.

Lämna en kommentar