Varför använder många människor på internet babybilder som ikoner eller profilbilder?

Jag har känt en hel del människor som gör det, åtminstone ibland. I många fall är det inte deras eget foto, utan ett av ett barn eller barnbarn.

När det är dem snarare än ett barn de är förtjusta i, misstänker jag att det är ett fall av att de vill ha en bild av sig själva, men inte något någon skulle känna igen dem av. Det är fortfarande "dem" men inte detsamma som de är idag.

Många människor är som jag och kamerasky, och har inte de senaste fotografierna de kan använda, men de flesta av oss har åtminstone några babybilder eller bilder av oss som små barn. Och de flesta av oss såg mycket bättre ut när vi var barn, eller åtminstone sötare!

Jag tror att det är en form av online-anonymitet för de flesta jag känner som gör det. Det är fortfarande dem, men ingen kommer någonsin att kunna plocka ut dem från en folkmassa.

Lämna en kommentar