Varför använder vissa människor fortfarande Adobe Photoshop 7.0 när avancerade versioner som CS6, CC 2018 och CC 2017 har kommit ut? Varför använder de en så gammal version av Photoshop?

Jag skapade många projekt med PS7 och lägre versioner. Jag försörjde mig med det. Jag ägde PS7 direkt - inget månadsabonnemang. Den har alla grundläggande retuscheringsverktyg, lager och blandningslägen. Varför spendera $ 50 / månad när din nuvarande Photoshop-version gör allt du behöver det också?

Jag äger en Ford Expedition 2003. Varför ska jag köra något så gammalt när de nya bilarna gör så mycket mer? Jag har inga bilbetalningar, SUV: n ser bra ut, det får mig att peka A till punkt B. Det gör jobbet.

Bara för att något är nyare med fler prylar och funktioner betyder inte att du kommer att använda alla nya funktioner. Och även om du använder de nya funktionerna, använder du dem ofta för att motivera den extra kostnaden?

Det är inget fel med att använda Photoshop 7 eller köra en Ford Expedition 2003 om de gör jobbet åt dig.

Som sagt så gick jag så småningom ner och betalar nu $ 50 / månad för CC Suite. I mitt fall använder jag Photoshop, Illustrator och Dreamweaver för att tjäna pengar. Att ha tillgång till uppdateringar och nya program är värt det för mig. Ärligt talat kan jag förmodligen göra vad jag gör med de gamla versionerna av dessa program. Men klienter och skrivare skickar filer som jag ska arbeta med och jag måste kunna öppna de senaste versionerna. Några av de nya funktionerna (Content Aware till exempel) är trevliga att ha.

Photoshop är bara ett verktyg. Det skapar inte slutresultatet. Du gör. Om du gav Ansel Adams en billig Brownie-kamera, slår jag vad om att han fortfarande skulle ta vackra bilder.

Jag fortsätter att köra min 2003-expedition. Det betalas för och gör jobbet. Kanske är det därför många fortfarande använder PS7 - det betalas och gör fortfarande jobbet.

Lämna en kommentar