Varför är Boudoir Photography dyrt?

Jag gör en hel del boudoirfotografering. Kostnaden är hög av ett antal skäl - jag har beskrivit några nedan.

Men när du säger "dyrt" skulle jag fråga "jämfört med vad?" En boudoir-shoot, enligt timpris, är ofta billigare än andra professionella tjänster som advokat, och har du någonsin hört frasen "får du vad du betalar för"? Du kan få billig boudoir-fotografering - hur mycket du vill att produktionen är problemet.

Några orsaker till kostnaden - det finns fler, och varje shoot är annorlunda:

  • Generellt sett, om personen (inte alltid en kvinna!) Vill att jag ska tillhandahålla makeupartist (MUA) som ökar kostnaden kraftigt, eftersom bra MUA inte är billiga.
  • Jag kan behöva en assistent, och jag kommer säkert att behöva värma studion långt över där jag normalt har det för kundens komfort - det är förmodligen ett nordligt problem dock!
  • Jag måste ha en uppsättning och rekvisita redo i min studio, vilket kostar utrymme och material. De flesta vill leverera sina egna kläder men jag lägger till saker som de normalt inte skulle köpa för att lägga till atmosfären - varierande (beroende på skott) från pälsar, material och blommor till mer exotiska föremål beroende på kundförfrågan. Vissa kunder har mycket bestämda idéer om vad de vill, andra vill att jag ska berätta för dem vad som skulle vara bra.
  • Bara att driva en studio och ha kostnadskostnaderna - och boudoir är inte en snabb omsättningsaffär där du kan få tillbaka volymkostnader.
  • En bra boudoir-shoot är sällan snabb, förutom att göra smink, måste du skapa en relation och förtroende - lätt med någon jag har arbetat med tidigare men svårt om vi bara har träffats kort. De första 30-60 minuterna av fotografering handlar vanligtvis om att bli avslappnad och bli bekväm med huden.
  • Efterbearbetning av boudoir kan vara längre än andra typer av skott, beroende på kundernas önskemål igen. Mer hud för en sak!

Lämna en kommentar