Varför är bröllopsfotografering så dyrt?

Det finns flera anledningar, de flesta har redan nämnts här. Men jag skulle vilja besöka dem igen och lägga till något annat också.

För det första är bröllopsverksamheten ett lyxföretag. En annan bröllopsfotograf som jag känner sa: "Du kan få ett hotellrum på Motel 6 eller Ritz Carlton. Båda kommer att erbjuda dig en säng."

Erfarenhet, kundservice och kvalitet varierar dramatiskt mellan en fotograf på $ 2,000 och $ 8,000. Den nedre fotografen kan skjuta dina bröllop och lämna dina bilder till dig på en tumme, medan high-end kan skicka kort och champagne tillsammans med ett album och andra märkesprodukter.

För det andra är bröllopsfotografering en heltidspelning. Jag försökte göra det på sidan medan jag hade ett jobb som redaktör för en teknisk publikation i Bay Area. Det stressade mig och jag kunde inte sova. Utöver att ha ett jobb på 40 timmar i veckan var jag tvungen att skjuta bröllop på lördagar (inte en lätt uppgift på egen hand) och sedan redigera foton under mina lunchpauser och nätter och helger.

Som andra har sagt tar det hundratals timmar att redigera ett bröllop. För mig tar det cirka 8 veckor att slutföra ett bröllop. Det inkluderar nedladdning av mina minneskort, säkerhetskopiering av dem till fyra platser, redigering av tusentals bilder och sedan efterbehandling av de 700-1,200 XNUMX foton som jag faktiskt ska leverera till klienten.

Om jag gör det på heltid måste jag ta ut tillräckligt med pengar för att överleva - inte bli rik utan bara överleva. Detta innebär att jag täcker min grundläggande levnadskostnad (hyra, mat, verktyg, bil, gas, sjukförsäkring etc.), kostnaden för min utrustning (kameror, linser, batterier, minneskort, hårddiskar, belysningsutrustning) och kostnaden av allt annat som är förknippat med att driva verksamheten (skatter och bokföring, marknadsföring och reklam, webbplats, affärs- och utrustningsförsäkring, yrkesföreningsmedlemskap).

Kort sagt kanske du tänker: "Varför kostar det 5,000 XNUMX dollar för någon att ta bilder för EN DAG på mitt bröllop?" Sanningen är att det är enkelt att skjuta foton på ditt bröllop, och det är bara en liten bit is på toppen av isberget när det gäller att se till att du får en bra produkt i slutet av dagen. Och kom ihåg att dina bröllopsbilder och minnen är vad du kommer att ha under resten av ditt liv och förmedlar till kommande generationer (förutsatt att du inte skiljs).

Slutligen kommer jag att ta itu med dina mer specifika problem nu.

"Dessa dagar har alla andra killar en DSLR."

Det är sant! Men jag har tre av dem! Det låter som ett skämt, jag vet. Men detta är viktigt. Om du gav din kusin eller farbror $ 500 för att skjuta ditt bröllop för att han eller hon har en fin kamera, det är en riskabel satsning. Vad händer om kameran misslyckas? Vad händer om batteriet tar slut? Vad händer om din kusin / farbror / vän blir sjuk eller skadad eller full på ditt bröllop? Jag har säkerhetskopior av allt jag behöver för att se till att jobbet blir gjort, och det inkluderar ytterligare kameror, blixtar, linser och till och med en annan fotograf!

"Lightroom kostar ungefär $ 200 och det finns en gratis version."

Jag tror inte att det finns en gratis version, men hur som helst ... Det är som att säga att du kan ge din mormor en Lamborghini och förvänta sig att hon gör samma varvtider runt banan som en professionell racerförare. På samma not kommer det inte automatiskt att ge någon en fotograferingsverktyg den vision eller skicklighet de behöver för att foton ska se bra ut. Helvete, jag känner professionella fotografer som lägger ut efterbehandlingen eftersom det är tidskrävande och helt uppriktigt sagt är de inte så bra på det själva!

"Vissa telefoner tar bättre bilder än jag har sett i portföljgallerier."

Vapen dödar inte. Folk gör.

Jag skojar, sorta, men telefoner tar inte bilder, det gör folk. Ge mig en iPhone för att skjuta ett bröllop så kan jag nog ta bättre bilder än alla andra gäster på bröllopet. Jag förstår ljus och komposition. Jag har varit på hundratals bröllop och jag har ett ganska bra grepp om att förutse stunder som behöver fotograferas vid ett bröllop.

I slutändan är det att fråga varför en bröllopsfotografering är så dyr när kameror och fotoprogramvara är billig som att fråga varför en Hermès-handväska är dyr när läder och metall som gör att den kostar ingenting jämfört med försäljningspriset.

Lämna en kommentar