Varför är det så att vissa bilder ser fotonhoppade in i bilden? Skapas denna effekt av fotografen, tekniken eller omgivningen?

Ibland vill fotografen ha ett visst utseende / effekt i sitt fotografi, och därmed under redigering väljer han att få fram någon effekt som går utöver vad situationen var vid ögonblicket av att ta bilden. Till exempel när jag sköt några modeller i en ångpunkfotografering, ville jag ha ett retroutseende i min bild och redigerade därför bilden enligt följande:

Jag ville ha "gammaldags" utseende som bara inte var möjligt i bländande, vit studiobelysning där andra fotografer också fotograferade och jag inte kunde få ljuset gjort mitt sätt. Därför redigerade jag det som ovan.

Har du någonsin märkt att filmskapare byter ton medan de talar om ett visst segment? som, svartvitt eller sepia medan du pratar om flashback, använder gröna toner för att visa något snyggt, använder varma toner för att prata om gammaldags charm?

Dessa steg tas av alla som vill säga något med bilder.

Effekten som visas i nästa foto gjordes av "teknik" såväl som "omgivning". Det är en mycket nära bild av modellen och jag har använt en guldreflektor under fotografering; det kan dock se ut som att jag har lagt till "glöd" i fotoredigering senare, men jag har gett dig sanningen. Jag fotograferade runt klockan 1, som har mycket hårt ljus, särskilt när jag fotograferar utomhus, och jag tyckte att det var bäst att använda det genom att använda reflektorer. Jag ville ha lite fångstljus i modellens vackra bruna ögon och några fina, varma toner.

Alla som måste skjuta i mindre än önskvärda, hårda ljusförhållanden kan redigera sina foton på olika sätt.

Ett fotografi talar tusen ord. Det är verkligen upp till fotografen att skildra vad han / hon vill säga genom fotografiet.

Lämna en kommentar