Varför är det så illa att jag inte vill ha klänning, höga klackar och smink på ett bröllop?

Jag förstår varför du inte vill ha traditionellt feminina kläder och accessoarer (obehag) men jag känner att du visar förakt för allt som ses som feminint, vilket är ...
INTERNALISERAD MISOGYNY! <dåligt skämt>

I all allvar finns det ingen ”regel” som

kvinnor ska ENDAST klä sig i rosa och höga klackar med en smink smink i ansiktet.

Det är inte acceptabelt för [någon] att bära byxor och en t-shirt med skåpbilar till ett bröllop! (precis som alla tror)

Kanske vill din mamma att du ska följa könsroller strikt, men vad är mer troligt: ​​hon tyckte att dessa klädesplagg smickrade dig.

"Byxor och t-shirt med skåpbilar" är inte acceptabelt för någon att bära på bröllop eller vilken som helst speciellt tillfälle, oavsett kön. Du kan bära dem efter att firandet är över för artighetens skull.

Om du ska ha mer "maskulina" kläder, hitta åtminstone formell variant, som kostym av något slag - eller lägg åtminstone kostymjacka över din T-shirt.

Att klä sig feminint är inte heller bevis

att det enda syftet med att gå på bröllopsfest är att hitta en man.

Ingen säger till dig att hitta någon till ditt bröllop. Du är inte fokus på detta bröllop på något sätt.

Jag vill inte hitta en man vid bröllopet, jag vill inte fånga buketten etc.

Återigen tror folk att du ser feminin ut smickrar ditt utseende, inte att du måste hitta make:

Jag fortsätter att berätta för alla att jag inte vill gifta mig, och jag vill inte ha en pojkvän, och de fortsätter att sätta mig ihop med killar. Det är fan !!!!!

”Jag säger till OP att hon inte behöver gifta sig eller ha pojkvän och hon fortsätter att upprepa sig själv. Det är fan !!!!!! ”


Jag slogs med min mamma när jag visade henne den outfit jag hade valt; hon sa till mig "Du är inte en pojke! När kommer den här fasen att vara över ?! Varför gör du det här? Det är oförskämt! du är en tjej!"

Om du valde "byxor och en t-shirt med skåpbilar" är kön irrelevant.

Om du valde en manlig formell klädsel så förstår jag varför hon personligen är förolämpad. Denna typ av familj vill att deras standarder ska gälla alla, oavsett betydelse. ** Jag tycker att det är oförskämt och felaktigt att kalla din stil som en del av "fas".

Och hon plockade ut en freaking rosa klänning (som om jag är 6) med vita skor (överraskning, överraskning, klackar!) Och sa att jag skulle göra galna flickaktiga saker med mitt hår som jag bara inte vill.

Jag skulle hitta bilder av mogna rosa klänningar för att bevisa att inte alla är barnsliga, men jag kunde ursprungligen inte hitta några exempel (även om en av mina bekanta hade magentaklänning som inte var jiddisch alls).

En ovan är mer grädde än rosa ur mitt perspektiv och har "skjorta" topp.

Kommande är laxfärgad med tunn tyg.

En ovan har tyg som verkar vara för löst * och lätt (inte tungt).
* Jag menar inte att snäva kläder är mer lämpliga, men att det här tyget inte behåller sin form så bra som det kunde ha.

Kommande klänning är blek och ärmlös, med annars liknande design som ovan.

Design av överdelen är intressant

Kommande har långärmad "skjorta" topp och bälte "kjol" botten i olika nyanser av rosa.

Det här kan tyckas vara skjorta och kjol (vilket initialt förvirrade mig), men är ändå rimligt.

Ingen av dessa mönster kan förväntas på sexåring.


Om någon har ytterligare bildförslag för professionella / lämpliga rosa klänningar, vänligen kommentera.

Jag föreslår att du försöker kompromissa med stilar, till exempel enkel “updo” (hästsvans / fläta / bulle) och färger du föredrar. (Detta gäller antagligen inte OP, eftersom frågan sannolikt är gammal - 18 juli 2015)

** förvirrande och pretentiös

Lämna en kommentar