Varför är inte kameror konstruerade för dominerande fotografer för vänster öga?

Jag är fotograf med över 40 års erfarenhet som både är vänsterhänt och vänsterögdominerande och uppriktigt sagt spelade det mig ingen roll. När du växer upp i en övervägande högrehänt värld antar du bara att vissa saker är som de är och du går vidare. Med tiden och utan att verkligen tänka på det har jag utvecklat en förmåga att använda något av ögonen. Jag antar att du kan säga att jag är ambioptisk! Jag vet inte om det är ett ord men det beskriver vad jag kan göra. Mina andra färdighetsuppsättningar växlar också mellan höger- och vänsterhänthet. Jag skriver, slänger en boll och håller en pistol med vänster hand men jag använder en datormus med höger. Jag svänger en fladdermus av min vänstra axel och en golfklubb från höger. I slutändan handlar det bara om att du vill göra något nog för att du ska använda det som finns tillgängligt och göra ditt bästa och så småningom tror jag inte att det spelar någon roll. Det verkar också så för kameratillverkare.

Lämna en kommentar