Varför är vissa människor bara mer fotogena än andra?

Det är matte. Jag kan inte bevisa det men det är vad jag tycker. En bild är en 2d-representation av ett 3d-objekt. Har du aldrig märkt att när du fotograferar din bil ser den inte så snygg ut som den ser ut personligen? Så du ändrar vinkeln och försöker få den att se ut som du ser den med dina ögon. Vissa bilar ser dock bättre ut på bilder. Varför är det så? Det är bilens form och hur den reflekterar ljus. Applicera detta på människans ansikte. Vissa människor har dåliga funktioner som vi inte känner igen personligen eftersom våra ögon kan se allt i tre dimensioner. En bild är dock en 3d-representation av det verkliga livet. Allt ser plattare ut så att ansiktsdrag också är platta. Vissa människors ansikten ser bättre ut planade och andra inte. Därför leker fotografer med belysning för att skapa en 2d-representation av en person. De flesta modeller har riktigt udda formade ansikten med mycket starka egenskaper men på bilderna ser det balanserat ut. Om du har ett riktigt runt ansikte till att börja med kan du se ut ännu rundare så att fotografen behöver en bra makeupartist för att räkna ditt ansikte såväl som bra belysning.

Jag spenderar mycket tid på att tänka på detta eftersom jag inte är fotogen alls. Människor har kontaktat mig och frågat varför de inte kan ta en bild av mig. Varje gång jag måste gå för att ta mina bilder kan jag se fotografen bli mycket förvånad över resultatet. Alla mina ex-flickvänner sa till mig att det är omöjligt att ta bilder med mig. Min fru säger samma sak. Vi var tvungna att ta ett par bilder för immigrationskontoret (jag flyttade till USA för henne) och jag ser så hemskt ut på dem. Till och med hon sa att detta inte ser ut som jag. En ex-flickvän sa till och med att jag har två ansikten. När jag är trött ser mitt ansikte runt och när jag är vaken och i form har jag en mer mejslad käftlinje. Jag kan def. bekräfta det och jag tror att bilder överdriver det.

Lämna en kommentar