Varför bad Facebook mig att ladda upp ett foto av mig själv? Det sa att de upptäckte misstänkt aktivitet på mitt konto.

Facebook använder programvara för ansiktsigenkänning som en säkerhetsåtgärd. Det är inte det enda måttet de använder - men uppenbarligen ansåg de att detta var den rätta metoden att använda i det här fallet. Om du inte har gjort något fel - skulle jag inte fundera på det här för mycket. Mer än troligt har du varit mer aktiv nyligen än tidigare. Eller helt enkelt misslyckades deras algoritm. Det händer. De använder algoritmer för att bestämma problem - som säkerhet - till exempel (och detta är bara ett dumt exempel) Om användaren loggar in och loggar ut mer än 6 gånger på en dag från mer än 1 olika datorer - kräver extra verifiering. Eller ... Om användaren laddar upp 3% mer grafik den här veckan än förra veckan, uppdatera säkerheten och kräva ansiktsigenkänning. Eftersom detta görs av en dator och inte av en person - sunt förnuft spelar inte här - så du kommer ibland att hända saker som inte är meningsfulla för dig men som gör det med programvaran som driver säkerhetsåtgärderna på Facebook. Vad? Du trodde inte att folk bokstavligen satt där och tittade på varje konto och personligen frågade efter bilden ... eller hur?

Uppdatering: Jag har lagt till några referenser från Facebook i kommentarerna - jag har nyligen haft en "nedröstning" från en självkännande hackare - vilket i allmänhet betyder "script-kiddie" som har föraktats av Facebook. Jag vill göra det klart att all min information kommer direkt från Facebook och sunt förnuft efter att ha använt sociala medier (och Internet när det fortfarande hette ARPANet).

Erkännande: Hur laddar jag upp mitt ID till Facebook?
Vad händer med mitt ID efter att jag skickat det till Facebook?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Från Kontoinställningar> Identitetsbekräftelse> Inställningar
Kan en krypterad kopia av ditt ID användas för att förbättra våra automatiserade system för att upptäcka falska ID och relaterat missbruk? När det här alternativet är aktiverat kommer de krypterade bilderna av ditt ID att sparas i högst ett år. det här alternativet är avstängt, det krypterade fotot eller dina ID raderas inom 30 dagar efter inlämnandet eller när detta alternativ stängs av.

Lämna en kommentar