Varför föredrar du att måla / illustrera framför fotografi?

Tack Salissia, för komplimangen till A2A.

Här är det sätt jag skiljer mellan måleri och fotografi (och medan vi håller på med det - utilitaristiska saker). Jag tror att det i grund och botten är skillnad mellan konst och visuell verklighet, som kan vara skönhet eller skräck, eller något däremellan. Och med tanke på valet mellan de två medierna när du ställde frågan skulle jag välja konst. Jag ska försöka förklara.

Jag tittar ut genom mitt fönster för tillfället och ser några underbara stora träd och en ljusblå himmel fylld med svuliga vita cumulusmoln. De är utsökt vackra, men de är inte konst. Min trädgård har några mycket trevliga, färgglada glaserade krukor där jag planterar vackra blommor, men deras syfte är funktionellt. De är inte Art.

Jag kan välja att måla en målning av träden och den molnfyllda himlen eller de blomfyllda krukorna och kombinera den med vilken mängd skicklighet jag har och det kommer att vara konst. Jag har kombinerat min skicklighet med en kreativ avsikt. Även om jag försökte replikera bilderna av dessa saker perfekt kunde jag inte göra det. Min mänsklighet - mina mänskliga händer och mitt sinne och hjärta - skulle ingripa och tvinga mig att skapa något ny. Det här är vad vi kallar Art.

Jag kan också ha en avsikt och göra valet att ta ett foto av samma träd, molnfylld himmel och blommor i potten. Bilderna kommer att vara vackra, men det är träden, himlen, molnen och blommorna / krukan som är vackra. Det är inte fotografiet, som bara spelade in den visuella verkligheten av skönheten genom en fotomekanisk process som kräver liten eller ingen skicklighet (särskilt med dagens kameror). Det finns inga mänskliga element som förändrar verkligheten i ekvationen. Därför finns den visuella verkligheten, men inte KONST

Den visuella verkligheten av skönhet, skräck och allt däremellan finns helt enkelt i världen. Och deras existens kan registreras visuellt genom fordonet från val /
Avsikten. Det kräver dock en kombination av både mänsklig skicklighet och val / avsikt för skapandet av konst, a ny sak som går bortom verkligheten.

Obs: vissa fotografer kan och gör dramatiska förändringar av vad de fotograferar i mörkrummet - och i dessa fall tror jag att konst definitivt skapas, eftersom både Choice / Intention och Skill / Humanity kombineras.

Lämna en kommentar