Varför föredrar du fotografier som tagits på film framför digitala bilder?

Jag vet inte…

Det finns bara "något" med foton tagna på film, eller hur?

... en slags "nostalgisk" eller "intressant" kvalitet som de smutsiga själlösa moderna digitalkamerorna aldrig kunde hoppas fånga * ....

*alla bilder tagna av Irena Werning, på en digitalkamera.

Tillbaka till framtiden med Irina Werning


Jag vet inte om mitt avsiktligt vilseledande svar lurade någon, men sanningen är att jag är ungefär lika ambivalent mot mediet som de fotografier jag ser har tagits på som jag är mot produktionsprocessen som går till att skapa skedarna jag äta min flingor med.

Det finns några anledningar till detta, men framför allt är att jag är professionell och jag vet att jag personligen inte låter mediet jag använder diktera hur mina bilder blir. Jag vet att det är detsamma för alla andra fotografer som är värda sitt salt också.

Om jag använder en digitalkamera och vill att bilder ska se ut som om de har tagits med en viss typ av film, så gör jag det så

Det finns ingen aspekt av en bild som inte kan kontrolleras, och det finns verkligen ingen mytisk kvalitet vid filminspelning som inte kan återskapas på andra sätt om man vill ha ett sådant utseende till sin bild.

Av denna anledning ensam skulle det inte ens vara möjligt att säga att jag föredrar den ena eller den andra eftersom de kan få identiteten att se om fotografen önskar (hur skulle jag ens veta det?).

Förutom det är jag inte så mycket för pixelpipning och jag känner att de enda som gör det här inte är riktiga fotografer utan mer som tekniker som besätter tekniken som används i en bild.

När jag tittar på ett foto är jag verkligen intresserad av innehållet och inte mediet. Det tappar inte ens mig och jag när jag tittar på bilderna av säg, Martin Parr

Jag tror inte "hej, jag önskar att det spelades in på film".

Jag tror bara ... hej, bra bilder.

Några av mina egna favoritbilder har jag tagit med min telefon, och som jag säger har mina färdigheter utvecklats till den punkt där jag inte längre låter bilderna jag tar "ser" på ett särskilt sätt på grund av den använda kameran.

Jag tar eller redigerar dem så att de ser ut som jag tycker om.

Lämna en kommentar