Varför fortsätter min iPhone-lagring att fyllas även när jag inte gör något? Jag fortsätter att radera MB bilder etc., men varje natt fylls lagringen igen, även när jag inte gör något med det.

Anslut din iPhone till iTunes med en anteckning på storleken "Dokument och data" och / eller "Annat".

De är oftast den skyldige. Just den här veckan hände samma sak med Documents & Data. Det började öka i snabb takt (det växte mer än 15 spelningar på två dagar). Jag hade inte installerat några nya appar och inte heller lagt till några dokument eller data till min iPhone. Jag har allt iCloud-delning av foton och Photo Stream också. Också under hantera lagring lade jag manuellt till allt lagringsutrymme som de enskilda apparna använder och de har inte lagt till storleken på Dokument och data som iTunes rapporterar.

Lång historia kort, manuell borttagning av enskilda appar fungerade inte och jag kunde inte ta reda på vad eller varifrån dessa uppgifter kommer så här är vad jag gjorde och det fungerade:

  1. Säkerhetskopiera din iPhone till iTunes.
  2. Se till att dina foton är säkerhetskopierade med Photos-appen (eller någon annanstans om du använder Windows) (Detta gäller kontakter, anteckningar och allt annat du kan tänka dig, se bara till att säkerhetskopiera dem någon annanstans än iTunes-säkerhetskopian, du Jag förstår varför lite)
  3. Återställ din iOS på din iPhone.
  4. Återställ din iPhone från din säkerhetskopia. Om dokument och data är rimliga (1-3 GB) Grattis!
  5. Om dokument och data kommer tillbaka till den stora storleken de var, har du troligen en korrupt säkerhetskopia, i vilket fall, återställ iOS på din iPhone igen men ställ den här gången upp iPhone som en ny iPhone.
  6. Synkronisera allt igen manuellt (eftersom du har sparat dem någon annanstans än iTunes)

Ja det här är tråkigt, men åtminstone får du tillbaka ditt lagringsutrymme. Detta är extremt användbart om du har en 16 GB iPhone. (Jag har 64 GB och det gjorde mig galen)

Hoppas detta hjälper!

Skål!

UPPDATERING

Jag fick äntligen reda på vad problemet var: Whatsapp.

De släppte en ny version för ungefär en vecka sedan och det verkar som om det fanns en bugg i den som orsakade denna massiva ökning av "Dokument och data". Sedan dess har en ny version släppts. (v2.12.15)

Se till att du uppdaterar till den versionen och väntar en liten stund för att se att lagringen ska återgå till sitt normala tillstånd.

Lämna en kommentar