Varför fotograferar folk?

Jag kan inte tala för alla, bara för mig själv. När jag var ett litet barn i åldern knappt 4 år gifte min mamma sig med en kommersiell konstnär och tecknare som blev min pappa. Han var extremt välkänd professionellt och hans ateljé och kontor var i vårt hem där han tillbringade sina dagar.

Medan jag var före dagis och var hemma spenderade jag mycket tid med pappa i hans studio / kontor och ritade på sin extra bänkskiva. Jag var verkligen inte så bra och ett underbarn var jag inte. Jag hade en fantasi men jag kunde helt enkelt inte överföra den vision jag såg med ögonen på papper. Det var som om det fanns denna mekaniska koppling eftersom jag kunde se den men inte reproducera den. Det var frustrerande eftersom jag hade goda kompositionskunskaper och ett öga för färg. Tyvärr blev det för mig aldrig att rita.

Spola framåt nu flera år. Jag är tonåring på gymnasiet och en vän till mig har ett mörkerrum under trappan i familjens källare. Han bjöd in mig och min kärlek till fotografering började. Jag hade äntligen hittat ett alternativt sätt att kommunicera och uttrycka mig visuellt.

Jag hade inte en egen kamera i början men jag lärde mig att om jag gick och arbetade på min gymnasieskola, skulle jag ha tillgång till en SLR-kamera. Vilken paus! Inte bara hade jag nu en anständig om än mycket grundläggande utrustning, det fick mig också till alla slags evenemang och gav mig lite respekt från mina kamrater.

Hoppa fram ett par år till och jag tog examen från gymnasiet och jag bedriver en naturvetenskaplig examen vid ett college i Florida där det i den imponerande visheten från de krafter som var krävdes av alla nybörjare och andraåriga att ha sin egen SLR-kamera och en grundläggande utbildning i grundfotografering. Jag föreställer mig tanken på att någon forskare i fältet eller på vattnet skulle kunna dokumentera något, ta en bild och komma ihåg att sätta i filmen och ta bort linsskyddet.

Eftersom min skola var en hängiven till marin- och miljövetenskap, fanns det egentligen inga liberala konster av något slag förutom olika fotografikurser. Så som ofta är fallet med någon ny kärlek, föll jag helt in i det med en glöd som gränsade till det religiösa och såg inte tillbaka. På två år tog jag där varje fotokurs de erbjöd förutom undervattensfotografering. Jag var dykare men jag hade inte den avancerade SCUBA-certifiering som skolan krävde för att delta.

Jag fick faktiskt aldrig min examen där i fotografering för då gav skolan inte en. I slutändan fick jag en BFA inom kommunikationskonst någon annanstans. Jag antar att jag var precis före min tid, för några år senare etablerade min gamla skola äntligen ett utbildningsprogram. Men då hade det ingen betydelse. Matrisen kastades och mitt öde beseglades. Jag var fotograf.

Lämna en kommentar