Varför har inte fotografer en unik konstnärlig vision som musiker eller målare? Fotografer verkar inte ha en unik stil för sitt arbete.

Sedan de allra första fotografierna har varje fotograf haft sin egen (ja, inte så mycket henne först) individuella stil. På tal om henne, bör du kolla in Annie Liebowitz. Holy moly, en av de mest produktiva och firade om inte de bästa porträttfotograferna någonsin.

Så jag vet väl att jag har sett många av de bästa och gifte mig med en av dem, jag pausar för att undra - vad tittar du på? Vad ser du som ger anledning till denna synvinkel?

Jag är mestadels en landskapsmålare. Som sådan har jag alla möjligheter att göra vad jag ser ser ut som vad jag vill. Ändå väljer människor mina målningar som mina utan problem alls. Jag är inte känd. Inte ens i närheten. Men eftersom jag valde att bli utbildad förstår jag en hel del om fotografering och de obegränsade valen du kan göra för att återge en bild som ursprungligen orsakades av en ljusfilm eller sensor. Faktum är att jag tycker att fotografering är ett utmärkt verktyg för mitt landskap. Även om jag personligen aldrig skulle använda en bild som jag inte tog själv använder jag en omfattande mängd bilder jag tar för att förbättra min studie av en scen som förberedelse för en målning.

Om du andas av chock och upprörd, spar mig, snälla. Konstnärer har använt rekvisita och bilder från skugglådor i hundratals år. Kom över det redan.

Att ha en stil är något du inte kan undvika. Att döda din stil för att överensstämma med nuvarande trender är något som har pågått sedan den första grottmålningen kopierades. Detta gäller oavsett om du pratar om musik, skriver berättelser, skådespelare, skulptur, måleri, dans, etc., etc. Det är lika sant för fotografering. Tänk på att det enda lite mekaniska ögonblicket när du tar en bild är när du trycker på knappen. Det finns timmar av förberedelser och sedan kommer det timmar av utveckling som kommer före och efter som kommer att påverka bilden och göra den till din oavsett om du vill ha det eller inte. Det är faktiskt mycket svårare att dölja din stil än att visa den.

Lämna en kommentar