Varför har inte Nikon P900 en hetsko? Jag är en fågelfotograf och använder ofta superzoomkameror. Jag använder en hetsko till 20 mm skeneadapter för att montera en 1x röd sikt ovanpå kameran och som gör att jag kan följa fåglar under flygning.

I praktiken är det inte en så stor kamera. Mellan blixten och sökaren kunde de förmodligen inte hitta något utrymme för en tillbehörssko. Kompakt design är alltid en kompromiss mellan ideal. Tänk också på att det inte bara är själva skon, utan strukturen under skon för att bära vikten av vad som helst som kan placeras i skon. Finns det någon riktig metall för det uppe i kamerans falska prisim-område? Ser inte ut som om de har någon annanstans att uttrycka det heller.

Och naturligtvis är det en konsumentmodell, inte en professionell modell. Få köpare av den här kameran kommer att lägga till externa blixtar, ljudinspelare. lasrar etc. Och för att dubbla ner det är den här kameran avsedd för fotograferingsavstånd om något ... en blixt är bra för 25–50ft toppar om den är bra.

Jag menar, 83x zoom till en 35mm motsvarighet till 2000mm. Inte säker på hur mycket av det som är av praktisk användning, men mitt gamla 4.5 ″ newtonska reflekterande teleskop hade en brännvidd på cirka 2000 mm! Jag toppar på en 600 mm-ekvivalent med mitt spegelfria system.

Har du provat ett tillbehörsfäste. Du vill naturligtvis få fästet justerbart för att mer eller mindre centrera din laser över linsen och undvika så mycket parallax som möjligt. Jag slår vad om att något skulle fungera.

Bara en fågel i flykt ...

Lämna en kommentar