Varför kostar konsttryck tusentals dollar per styck? Uppskattar de ofta i värde även om konstnären inte är världsberömd?Artboard

Intressant foto. Jag kan se varför du vill ha storlek 4 eftersom Yogi-mitten inte är framträdande. Inte något jag skulle köpa, men jag har en lång lista med bilder jag gillar på modelmayhem som jag tänker köpa utskriftsrättigheter till. Det finns otaliga konst som jag gillar på den webbplatsen, och inte alla har nakna kvinnor. 🙂

Det har inget investeringsvärde om inte fotografen blir känd. Om du gillar det, köp det. Stora tryckstorlekar köps sällan, så priserna är "om jag har turen att hitta en köpare, bryr hon sig inte om priset för mycket" utan förväntningar på att någonsin sälja en bit. Du kanske kan förhandla fram en bättre affär. Jag skulle försöka köpa utskriftsrättigheter för en enskild bild i full upplösning och skriva ut den som giclee[1] och få det undertecknat. Det är en process att skriva ut ett foto på duk.

Storskaligt tryck är fortfarande något dyrt, men jag har vänner i den branschen. Den faktiska materialkostnaden blir inte hög.

Jag gillar att köpa och samla slumpmässig konst överallt jag går. Jag har till och med en 16x24 ″ portfölj just för det ändamålet. Det är slumpmässigt men roligt.

Jag har också en mycket speciell uppsättning bläckstråleskrivare som kostar mig flera hundra dollar. Det är en uppsättning vacker förproduktionskonceptkonst från en nyckelepisod av Stargate SG-1 där de upptäckte den andra Stargate i Antarktis med äkthetsintyg. Ingen annan är världen har det bortsett från produktionsteamet. Först kommer du att märka den fantastiska konsten och sedan dess intyg. 😉 Den typen av konst har värde för alla andra fans. Jag tänker köpa lite mer SG-1-konst, som ett verkligt gate-segment, från sekundärmarknaden och den där kommer att vara dyrt.

fotnoter

[1] Giclée - Wikipedia

Lämna en kommentar