Varför ler kineser traditionellt inte för foton?

Traditionellt, som i gamla tider?

Jag tror att leende i fotografi är en ny utveckling.

Jag använde Google för att slå upp några svartvita era bilder av, ja, svarta och vita, och såg att många av dem inte heller ler.

Min hypotes är att fotoporträtt betraktades som en formell händelse, och människor ville se seriösa och formella ut. Jag kan bara föreställa mig att samma motiv ligger bakom anledningen till att kineser traditionellt inte log för foton, eftersom fotografering har varit, för mycket av sin tid, utom räckhåll för vardagen för många människor. Att ha en personlig kamera och tillgång till prisvärda faciliteter för film- och filmutveckling är en helt ny sak.

I mina föräldrars hem har vi väggar och album täckta med bilder av leende kineser, tagna av deras personliga filmkameror (med ett anmärkningsvärt undantag: i ett gruppfoto av en familjesemester kan du se en tonårig mig stirra på kameran eftersom solen var i mina ögon).

Lämna en kommentar