Varför ser fotografer ut som ljuset i ögonen?

F: Varför ser fotografer ut som ringljuset i ögonen ser ut?

I motsats till de flesta svaren hittills är det faktiskt en sak: ringljus för porträtt. Om du tittar på den sidan kommer du att se båda ringljus avsedda för porträtt, plus många porträtt gjorda med dem. Den här länken, Vad är ett ringljus - Spectrum Aurora, är detaljerad. Det finns många stora stativlampor tillgängliga för så lite som $ 100 US. De flesta av dem verkar dock vara konstanta lampor, men jag är säker på att det finns några med inbyggda strålkastare, men du får inte en av dem för hundra dollar.

Varför, Denise, min förväntan beror på att den är annorlunda. Något nytt. Icke-standard. ”WOW” -faktor. Ringbelysning verkar locka modefotografer och fashionistas. De retuscherar inte bara ut den unika cirkulära strålkastaren, de omfamnar den. Gamla proffs som jag försöker ofta analysera hur ett porträtt tänds genom att undersöka strålkastarna i ögonen; ett ringljus lämnar inget tvivel.

Jag lärde mig att bra porträtt kräver vad vi kallar modellering; det borde finnas en höjdpunkt och en skugga. Porträtt av ringljus är skuggfritt. Även en person som står nära eller till och med mot en vit bakgrund visar ingen skugga eftersom ljuskällan omger linsen. Det är inte så att det inte finns någon skugga, det är att skugggipsen ligger direkt bakom motivet. Jag lärde mig att det skulle finnas en "keylight", att kasta en skugga nedåt eller åt sidan, och kanske en "skuggfyllning" som helt enkelt kan vara en reflektor. Ringlampor är helt skugglösa. Att döma av de porträtt jag ser är det mest lämpligt för “vackra människor”, men meh, vad vet jag?

Skärmdump från Amazon

Lämna en kommentar