Varför ser mina bilder annorlunda ut på dator och telefon?

Några fantastiska svar redan. I praktiken har jag en mycket stor ASUS-skärm som jag har färgkalibrerat med något jag hittade på Amazon, och den är ansluten till min Macbook Pro. Personligen märkte jag att jag tenderar att övermätta det gula / gröna spektrumet i mina foton, så jag har förstärkt det något på min bildskärm så att det verkar lite undermättat på en bra bildskärm eller utskrift. Det är min personliga stil efter att ha trasslat med många tusentals handkorrigerade bilder. Min näthinneskärm Macbook Pro har den mest färgkorrigerade skärmen jag någonsin har sett, och jag kommer att använda den för att kontrollera de bilder jag har redigerat, och om något ser ut kommer jag ibland att justera min huvudskärm lite för att kompensera .

I lightroom tittar jag också på mitt histogram för att se till att jag har det mest balanserade fotot jag kan med det fortfarande ser bra ut för mitt öga. Jag personligen håller mig borta från trender (som superblekta eller foton med låg kontrast som efterliknar gamla storformatkameror) när jag fotograferar för kunder, för att uppriktigt sagt kommer dessa trender att se hemska på bara några år. Kanske för en linkedin-profil skulle jag överväga det, men absolut inte ett bröllopsalbum. Instagram-filter / förinställningar för lightroom är inte din vän, och dina kunder kommer ändå att köra dina foton genom dem innan de skickas till Facebook. Men de kommer att vara tacksamma om fem år, du slog inte på dem på det sättet, och du kommer också att vara när din portfölj fortfarande ser bra ut.

Som andra har noterat, skulle jag absolut inte oroa mig för några av de billigare Android-enheterna eller till och med en billig HP-stationär bildskärm eftersom de är långt övermättade och överkontrastkorrigerade för att passa för dem är bildskärmar av låg kvalitet. Men om du inte har en bra mac eller färgkalibrerad skrivbordsskärm att redigera från, skruvar du på dig själv. (Ursäkta mig). Det finns bara ingen väg runt det. Fotografering är en dyr hobby, och om du inte vill investera i Fuji-systemet som har bra JPEG-konvertering i kameran, bör du planera att köpa åtminstone en anständig begagnad skärm på 400 $ + som du kan färgkalibrera.

Lämna en kommentar